Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dana Syslová: Plním přání kočkám a nepeču cukroví!

19. prosince 2012 | 06:00

Dana Syslová - česká herečka a moderátorka, kterou můžete znát především ze seriálů  Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Vyprávěj atd. My jsme se jí ale zeptali, co si přeje k Vánocům a jestli vůbec peče cukroví!

1. Co si přeji k Vánocům?

Kromě nezbytného zdraví přeju sobě a své rodině a všem dobrým, radost ze života alespoň jednou denně. Život je moc krátký na to, abychom se trápilili prkotinami.

2. Jak je slavím?

Slavím se svou rodinou. Mám šestiletého vnoučka a tak po letech neslavení si to opět užívám. Vánoce jsou přece hlavně pro děti.

3. Jaké peču cukroví?

Nepeču, čekám jestli něco dostanu. Jsem na sladké. A když nic nedostanu, alespoň neztloustnu.

Kočkám v útulcích se popáté splní jejich přání

14. prosince se popáté spustí akce na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Při internetové akci, která potrvá až do Tří králů, si budou micky přát krmení, pelíšky, léky, nebo třeba rovnou nové domovy.

Každé kočce bude možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení a stelivo na měsíc pobytu v útulku. Podpořit budete moci i jeden velký projekt od každého útulku. Každý dárce dostane po konci akce fotografii „své“ kočky s dárkem.

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránce www.kociciprani.cz naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání.

Pořadatelem je občanské sdružení Devět životů, veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a jedna dobrovolnice zdarma, takže opravdu každá koruna jde tam, kde je potřeba – tedy kočkám. Patronkou projektu je právě herečka Dana Syslová. Pomozte i vy!

Autor: ema
Video se připravuje ...