Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trendy účesy roku 2014: Letí krátká ofina a mokrý look

Letošním vlasovým trendům suverénně vládne nedbalá elegance
9. ledna 2014 | 06:00

Roku 2013 nakonec v účesech vládlo zkracování - jako ve filimu Postřižiny. Na vlně tohoto trendu se ostatně svezly také Beyonce nebo Jennifer Lawrence. A rok 2014 by měl vlasové trendy uvolnit ještě víc!

Na přelomu loňského a letošního roku se na módních molech světových návrhářů psaly trendy pro rok 2014. Co se bude nosit, do jakých barev se bude ladit outfit, líčení a nehty a především, bez jakého střihu, případně účesu, se letos neobejdete? To všechno nám návrháři haute coture značek prozradili ve svých nejnovějších kolekcích.

A co se bude obecně letos nosit? Především nedbalá elegance. Zapomeňte na příliš složité, překombinované účesy Do módy se vrací přirozenost a vzdušnost. A to jak ve střizích samotných, tak v barvách. Výrazné nepřirozené barvy jsou letos zkrátka out.

vlasy
Autor: archiv firem
Královna doplňků

Letos rozhodně nesmíte chodit obloukem kolem obchodů s bižutérií. Vlasy se totiž budou zdobit! Nezáleží na tom, jestli preferujete vlasové čelenky nebo spíš zapletené věnečky. Hlavně dbejte na to, aby byly dostatečně zářivé, ideálně s květinovým motivem. Rok 2014 zkrátka přeje zdobení vašich loken.

vlasy
Autor: archiv firem
Mini ofinka

Pamatujete na Amélii z Montmartru a její proklatě krátkou ofinu? Podle nejnovějších trendů by byla prudce in! Krátká ofinka, rovně zastřižená v první polovině čela je totiž zase v kurzu. Možná se vám zdá trochu odvážná, ale nemusíte se bát, hodí se totiž prakticky ke každé délce vlasů a navíc díky ní opticky omládnete.

vlasy
Autor: archiv firem
Jako ze sprchy

Pokud nemáte chuť trávit desítky minut dokonale vyfoukaným účesem, je pro vás tento mokrý look jako stvořený! Jediné co k němu totiž potřebujete je pořádná hrst gelu na vlasy. Nezapomeňte ho ale nanést zhruba jen do poloviny vašich vlasů - směrem od kořínků. Konečky naopak lehce rozcuchejte.

vlasy
Autor: archiv firem
Odvážná školačka

Dávejte dobrý pozor! Dalším z letošních účesů, který vládne přehlídkám je totiž ten, který nám vytvářely naše maminky, aby nám na prvním stupni nepadaly vlasy do slabikáře. Jediné co tedy musíte udělat je učesat (případně vyžehlit) vlasy dohladka a ve středu si je sepnou sponkou. Hotovo!

vlasy
Autor: archiv firem
Malá mořská víla

Také další styl účesu vás vrátí do dětských let. Konkrétně do doby, kdy jste jako malá chodila spát s čerstvě umytými, do copů zapletenými vlasy, abyste se ráno probudila s hlavou plnou dokonalých loken. Vlnky, jako nosila Ariel, totiž působí něžně, žensky, sofistikovaně a není s nimi potřeba dělat už vůbec nic dalšího.

vlasy
Autor: archiv firem
Špinavá blondýna

Kdysi možná byly doby, kdy bylo stylové mít tak blond vlasy, že byly skoro bílé, ale rok 2014 už tomuto trendu opravdu nepřeje. V blond hřívě zažíváme naopak návrat k matce přírodě, takže pokud nechcete být bruneta, měňte barvu s rozvahou a raději u kadeřnice, než doma v koupelně s odbarvovačem po ruce. Trendy je pískově béžová, nebo stále populární ombré.

vlasy
Autor: archiv firem
Nemám čas

Nedbalá elegance se táhne letošními vlasovými trendy jako červená nit. Také proto vyzkoušejte volný, jakoby "nedotažený" culík. Nejenom, že vás z něj nebude nepříjemně táhnout kůže na hlavě, ale dodá vám look neustále rozlítané, kreativní dámy.

Autor: brig