Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

100 let podprsenky: Jaké se nosily v průběhu historie?

Video se připravuje ...
Podprsenky v průběhu historie
VIDEO: Youtube.com
12. května 2018 | 14:00

Trendy v podprsenkách se v průběhu let měnily stejně jako trendy v oblečení. Pořídila byste si některou z podprsenek, které byly v módě v minulosti? Podívejte se na video a zjistěte to.

Jednou z prvních podprsenek, a to v Římské říši, byl kus látky omotaný kolem ňader. Římané neměli rádi velká ňadra, proto si je ženy stahovaly. V 15. století přišel do módy korzet, který nesloužil pouze jako podprsenka, ale i k vytvoření extrémně útlého pasu.

Ve 20. letech 20. století se nejprve nosily volné podprsenky, které ženám nevytvořily žádné křivky. Později se přešlo na upnuté podprsenky, které postavu žen zdůrazňovaly. Ve 30. letech se podprsenky podobaly těm dnešním. Prsa nadzvedávaly a tvarovaly. Během 50. a 60. let byly hitem špičaté podprsenky, ke kterým se v 90. letech vrátila Madonna. V 60. letech přišly na řadu průhledné podprsenky bez kostic.

V 70. letech se objevila zvláštní móda podprsenek, které znázorňovaly bradavky. Sedmdesátá léta hlásala pohodlné sportování pro ženy, a proto vznikla sportovní podprsenka.

Push-up podprsenka se objevila již v 60. letech, ale populární se stala až v letech devadesátých. Roku 2000 začaly ženy nosit neviditelnou silikonovou podprsenku bez ramínek. Kolem roku 2009 se objevil hit chytrých podprsenek, které reagují na teplotu těla. Nezbývá nám nic jiného než se nechat překvapit, s čím dalším přijde nová technologie v budoucnu.

Podívejte se, jak vypadaly podprsenky před sto, padesáti i deseti lety:

Video se připravuje ...
Podprsenky v průběhu historie • VIDEO: Youtube.com

Autor: Markéta Tošnarová
O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...