Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Boty, které budou letos in! Některé z nich už máte určitě v botníku

17. ledna 2018 | 06:00

Nakupování bot je jedním z velkých dámských potěšení. Jaké budou trendy tento rok a které boty se rozhodnete vyzkoušet nebo znovu oprášit? Výběr je poměrně veliký!

Jedním z hlavních trendů, které hlásají extravaganci, jsou průhledné plastové boty. Začaly hrát prim potom, co je na molech předvedla značka Chanel. Jarní kolekce jsou plné těchto plastových kousků, které nejsou pro každého. Pokud se však držíte trendů a nebojíte se nových věcí, toto stojí za vyzkoušení.

Zara, 999 Kč
Autor: archiv firem

Kitten heels, neboli boty na malém jehlovém podpatku, mají své milovníky i odpůrce. Za úvahu však rozhodně stojí, vypadají totiž dobře a zároveň jsou pohodlnější než běžné vysoké jehlové podpatky. Pokud jste se bála, že vás s nimi někdo pomluví, letos si je vezměte a bude vidět, že se v módě orientujete.

Mango, 899 Kč
Autor: archiv firem

Chcete si zavzpomínat na osmdesátá léta? Tak to pro vás letos budou ty pravé lodičky s otevřenou patou. Samozřejmě se bude jednat o nové modely, které dostaly nový kabátek v podobě pastelových barviček nebo malých podpatků kitten heels. 

Mango, 1699 Kč
Autor: archiv firem

Jedete-li na drsnější vlně, pořiďte si kanady. Zapomeňte na boty s flitry, letos se zkrátka vyplatí investovat do tohoto modelu. Oprášit můžete i kovbojský styl, který je opět na scéně. Kombinujte je se sukněmi a s šaty – stejně jako na týdnu módy, kde se objevily hned několikrát.

Zara, 1999 Kč
Autor: archiv firem

Dalším překvapivým trendem jsou sportovní tenisky, které však vypadají jako z tátova botníku. Nosily se totiž už v devadesátých letech. Trend se objevil na přehlídkách značky Balenciaga a hned si získal mnoho obdivovatelů.

Mango, 1299 Kč
Autor: archiv firem

Pásky a šněrování, které jsou už několik sezon trendy, nadále zůstávají.Pokud jste si tedy šněrovací boty koupila, letos s nimi opět zabodujete. V obchodě se však můžete podívat po veselejších verzích ve šťavnatých barvách nebo s potisky.

Zara, 1999 Kč
Autor: archiv firem

A co se barev týká, pastelové barvy se budou objevovat nejen na oblečení, ale i na obuvi. Určitě to nebude jen něžná levandulová, ale i růžová, žlutá a modrá. Jedná se o skvělé osvěžení botníku oproti nudné černé obuvi. Tyto trendy však také doplní modely, které zůstávají módní každým rokem – patří k nim zejména bílé tenisky, oxfordky, perka a klasické lodičky.

Podívejte se do naší fotogalerie a zjistěte, kde si můžete nové trendy zakoupit:

Boty, které nikdy nevyjdou z módy, jsou tenisky. Podívejte se na jejich vývoj:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/Glamour Magazine/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová