Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šperky jako vévodkyně: Podívejte se, jaké Kate daroval princ William

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    24. července 2017 | 06:00

    Tak jako nejeden milující manžel dává princ William své ženě okouzlující šperky. V tomto případě však jde o jedny z nejdražších šperků vůbec. Podívejte se, které to byly za dobu jejich společného života.

  • Jeden z prvních

    Kate ještě stále nosí nádherný viktoriánský prsten, který jí dal princ William na začátku jejich vztahu. Na prstenu jsou kameny, které mají zvláštní význam. Znázorňují měsíce, ve kterých jsou Kate a William narozeni. Granát je kamenem Kate a perla je Williamova.

    3561685:gallery:true:true

  • Zásnubní prsten

    Tento zásnubní prsten patřil princezně Dianě. Po její smrti si mohli její synové William a Harry vybrat, jakou věc si nechají na památku. Původně si tento prsten vybral Harry, ale když se William rozhodl požádat Kate o ruku, věci si vyměnili. Prsten je tvořen velkým modrým safírem a 14 diamanty.

    Prsten
    Autor: profimedia.cz

  • Vzácné velšské zlato

    Nejvýznamnějším šperkem, který dal William Kate, byl prsten z velšského zlata. Navlékl jí ho během svatby. Prsten patří již léta královské rodině a bude i nadále v péči královských klenotníků. 

    Prsten
    Autor: profimedia.cz

  • Nejoblíbenější náušnice princezny Diany

    Tyto náušnice také patřily princezně Dianě, dokonce se jednalo o kousek, kterého si cenila nejvíce. Náušnice se perfektně hodí k zásnubnímu prstenu Kate. William jí je dal v roce 2011 s komentářem, že chce, aby jeho žena měla něco, co jeho matka milovala.

    Náušnice
    Autor: profimedia.cz

  • Vánoční šperk

    Dalšími významnými náušnicemi jsou ty, které měla Kate na první vánoční královské oslavě. Náušnice pocházejí z nejoblíbenějšího královského klenotnictví Kiki McDonough.

    3561550:gallery:true:true

  • Hodinky od Cartiera

    Na třetí výročí svatby dal princ William Kate hodinky od Cartiera, přesněji Ballon Bleu de Cartier. Dokonce perfektně ladí s jejím zásnubním prstenem, a to díky safírovému kamenu.

    Hodinky
    Autor: profimedia.cz

  • Diamantový prsten

    K příležitosti narození jejich syna George dostala Kate od Williama diamantový prsten. Ten nosí spolu s dalšími dvěma prsteny – se zásnubním a snubním – na jednom prstě.

    3561551:gallery:true:true

    Video se připravuje ...
    Nejkrásnější momentky z mateřského života princezny Diany a vévodkyně Kate Middleton. • VIDEO: YouTube

  • Alžbětina brož

    Jako dodatečný dárek k narození jejich prvního dítěte dostala Kate brož ve tvaru květiny s růžovým diamantem. Brož patřila babičce – královně Alžbětě II.

    3561549:gallery:true:true

  • Ametystové náušnice

    Náušnice vyrobené z ametystu a turmalínu byly dárkem k narození jejich druhého dítěte princezny Charlotty. William je koupil opět v klenotnictví Kiki McDonough. Kate si tyto náušnice vzala na návštěvu Indie.

    Náušnice
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Tošnarová
Diskuse ke článku
.