Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nové foto Kate a dětí: Chci, aby žili v reálném světě, říká William

29. května 2017 | 14:00

Princ William se již brzy ocitne na červnové obálce britského magazínu Gentlemen´s Quarterly, ve kterém se rozpovídal o svém psychickém zdraví, důležitosti rodiny, ale také o smrti své matky – princezny Diany. Od ní uplyne letos neuvěřitelných dvacet let.

Je velmi důležité mluvit o duševním zdraví, domnívá se britský princ William. Proto se společně se svou ženou vévodkyní Kate a bratrem Harrym rozhodl zapojit se do kampaně s názvem Heads Together, tedy „Hlavy dohromady“, jež má otevřít dialog o psychických nemocech, o kterých se tolik ve společnosti nehovoří.

V rámci upozornění na kampaň věnoval exkluzivní rozhovor britskému magazínu GQ, na jehož obálce se ocitne právě v červnu. Už ukázky z rozhovoru napovídají, že se William rozhodl být velmi otevřený a bez zábran mluví nejen o důležitosti rodiny, ale i o svých pocitech.

Neměl jsem možnost truchlit

Například o těch, které se týkají tragické smrti jeho matky princezny Diany, od které letos v srpnu uplyne 20 let: "Moc bych si přál, aby tu byla a mohla mi poradit. Aby se poznala s Kate a viděla, jak rostou naše děti. Jsem smutný z toho, že se to nikdy nestane, že George a Charlotte nikdy nebudou mít možnost poznat svou babičku," svěřil se William v rozhovoru.

Přesto dodává, že je na tom psychicky mnohem lépe, než tomu bylo v minulosti. "Trvalo mi to téměř dvacet let, dostat se tam, kde jsem teď. Pořád je pro mě smrt mé matky velmi těžká, protože když se to stalo, bylo to opravdu příšerné. Další věc je, že se svým smutkem nejste nikdy sami. Nemůžete pořádně truchlit, protože vám chybí soukromí. Všichni znali nejmenší detaily oné tragédie, stejně jako všichni znali mou maminku. Nemohl jsem si vybrat, jestli to chci s někým sdílet, musel jsem svůj smutek zkrátka sdílet se všemi."

Rodina na prvním místě

Přes tuto psychickou nepohodu nezapomíná zmínit, jak důležitá je pro něj rodinná stabilita, bez které by nebyl schopen dělat svou práci. "Chci, aby George a Charlotte vyrůstali v reálném světě. Nechci, aby byli izolováni od světa, za tlustými zdmi paláce. Média nám to sice dělají těžší, ale stejně udělám všechno pro to, aby moje děti měly normální život!"

Součástí fotografií, které budou v magazínu uveřejněny, jsou tak nejen portréty prince Williama, ale i jeho rodinné foto s Kate a dětmi, které vzniklo exkluzivně pro časopis GQ.

Princ William se rozpovídal o smrti své matky a o dětech
Autor: facebook.com, GQ magazine/ Norman Jean Roy

V rámci projektu Heads Together zveřejnili Kate, William a Harry na Facebooku také nahrávku, kde otevřeně popsali situace, které pro ně byly těžké. Princ Harry a William se svěřili s tím, jak moc je zasáhla smrt matky Diany. Kate promluvila o prvních dnech s novorozeným princem Georgem. Více se dozvíte ve videu:

Podívejte se do galerie, jak rostou děti Kate a Williama


Autor: red