Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bláznivá komiksová móda: Proč jí dát šanci?

6. března 2013 | 06:00

Je to jeden z "minitrendů", které se v poslední době objevily nezávisle na velkých stylových vlnách. Častěji než na přehlídkových molech ho uvidíte na módních bloggerkách a na modelkách v civilu. Móda inspirovaná komiksovou kulturou je hravá, zábavná - a může ji nosit každý!

Máte pocit, že bláznivé motivy, komiksové bubliny nebo obrázky z Disneyovek prostě nejsou pro vás? Tohle jsou důvody, proč jim dát šanci:

1. Rozveselí vás. Dokážou nejen rozsvítit jakýkoli šatník, ale taky dodají šťávu i tomu nejobyčejnějšímu dni. Dovolte si sem tam nějaký ten dětinský prvek: vykouzlí vám úsměv na tváři.

2. Rozvíjí kreativitu. Černá pouzdrovka a bílá košile jsou klasika, ale nic vám nedá tolik prostoru ke stylové hře jako tričko s postavičkou nebo jemně ulítlé kalhoty s komiksovým potiskem.

3. Modelky je milují. Tváře letošních týdnů módy jsou tak trochu šílené - ale fascinující! Inspirujte se třeba mladičkou Carou Delevingne, která klidně zkombinuje top s motivem Barta Simpsona s bomberem a elegantní sukní.

Stačí jen najít ten pravý styl...

Minimalistka

Nedáte dopustit na čisté střihy a velké jednobarevné plochy? Co takhle je trochu "rozbít" pomocí kalhot s bláznivým vzorem, ale v umírněném barevném spektru?

...
Autor: archivy firem

Skejťačka

Tenhle outfit je mladistvý, odvážný, barevný, a tudíž dokonale jarní. Záplavu barev a výkřiků zkuste uzemnit černými teniskami s překvapením - skrytým podpatkem.

...
Autor: archivy firem

Romantička

Komiksovou inspiraci můžete vybalancovat s prvky retra i romantiky. K Minnie Mouse na tričku patří pořádná mašle do vlasů. A klidně i mašličky na botách!

...
Autor: archivy firem

Indiánka

Aztécké vzory z minulých sezón se přelévají do divočejších motivů - je to něco mezi grafitti, komiksem a uměním přírodních národů. Ani moderní Indiánce ovšem nesmí chybět elegantní čelenka!

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková