Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nezbytné jarní kabátky: Tohle jsou ty nejstylovější!

20. února 2013 | 07:00

V politice i za okny sice vládne nečas, ale my se už vybavujeme na jaro!  S vlnou šedesátkové inspirace do letošních kolekcí připluly i elegantní lehké kabátky. Aspoň jeden takový by podle nás neměl chybět v žádném šatníku. Jak je nosit?

 V první řadě si dobře rozmyslete, jestli investujete raději do nadčasového neutrálního kousku, nebo do sezónního barevného kabátku. Nosí se něžné pastely, ale i klasická červená, bát se letos nemusíte ani nečekaných vzorů.

Pokud jde o střih, favoritem návrhářů byl letos tzv. cocoon - objemný kabát, který se dolů mírně se rozšiřuje a do kterého se můžete v chladných dnech na začátku jara báječně "zakuklit".

Pozor: tenhle střih, který byl horkým zbožím už ve 20. letech minulého století, se hodí spíš pro chlapecké postavy než pro oblé tvary. Ani majitelky křivek se ho ale nemusí vzdát - jen volte lehčí materiály, případně siluetu pozměňte pomocí pásku.

A jak jarní kabátky nosit?

Ležérně

Obyčejné tričko, květované kalhoty a trendy barevné boty perfektně doplníte béžovým kabátkem. Velké knoflíky ve dvou řadách dodají žádaný retro nádech.

...
Autor: archivy firem

Sportovně

Máte rádi pohodlí, ale chcete být styloví? Nabízí se jednoduché řešení: inspirujte se u mužů. Pánskou košili prostě přepásejte a přehoďte přes ni cool parku.

...
Autor: archivy firem

Elegantně

Oslnivé šaty a podpatky nestačí! Do divadla nebo na party jen pro zvané vyražte jedině v kabátě, za který by se nestyděla ani vévodkyně z Cambridge.

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková