Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Historicky nejstarší žena na titulce Vogue: Tina Turner

Tina Turner na obálce Vogue
17. března 2013 | 10:00

V sedmdesáti třech letech se poprvé pěvecká diva objevila na titulní stránce magazínu Vogue!

V historii tohoto kultovního časopisu byla na obálce doteď nejstarší ženou Meryl Streep, která zdobila jeho americké vydání minulý rok v létě v 62 letech.

Zpěvaččina premiéra

Tleskáme německému Vogue, že se pro dubnové číslo rozhodlo vybrat právě Tinu Turner. Je zajímavé, že to bude vlastně její premiéra, ve Vogue tato fenomenální žena ještě nikdy nebyla! Zpěvačka měla na sobě pro tuto příležitost tmavě modré hedvábné šaty od Armani podtrhnuté výraznou červenou rtěnkou. Snímky nafotila dvojice Claudia Knoepfel a Stefan Indlekofer a o styling se postarala Nicola Knels.

Tina Turner na obálce Vogue
Autor: Profimedia.cz
Tina Turner, vlastním jménem Anna Mae Bullock, svou kariéru odstartovala v druhé polovině 50. let s kapelou Kings of Rhythm. Z toho postupem času vzešla formace Ike & Tina Turner Revue, ve které působila s tehdejším manželem, a díky které se i proslavila. Duo bylo dokonce v roce 1991 zařazeno do Rock’n’rollové síně slávy. Zpěvačka má na svém kontě osm cen Grammy a na celém světě prodala téměř 200 miliónů desek!

Mezi její největší hity patří skladby jako Simply the Best, Private dancer nebo nejznámější bondovská Golden Eye. Magazín Rolling Stone ji zařadil do svého žebříčku 100 nejlepších interpretů všech dob a označil ji za „královnu rock’n’rollu“!

Autor: luc