Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Být hvězdou za 2000 Kč! Styl Dity von Teese

27. března 2010 | 17:49

Dostát trendům, mít pel módní ikony není otázkou peněz, nýbrž vkusu, vnímavosti, módního instinktu. Podstatné je najít svůj styl, správně si vybrat jeho předlohu. Tou může být i světová hvězda prestižních společenských akcí, renesanční umělkyně Dita von Teese.

Dita von Teese je jednou ze stylotvorných osobností symbolizujících ženskost v klasické podobě. Ať už na poli tance, herectví, modelingu, literatury. Osmatřicetiletá von Teese sází na look osudové ženy a znovu aktuální éra čtyřicátých let, která celoživotně určuje její šatník, této image velmi nahrává.

Kolové sukně, zdůrazněný pas, vysoké podpatky, rudá rtěnka a lak na nehty. Světlá, porcelánově mléčná pleť, retro líčení, v němž dominují uhrančivé oči a krvavá ústa. Žádná tvářenka... Černá, červená, vínová plus tlumené barvy. To všechno Ditu von Teese charakterizuje. Neónové odstíny u exmanželky kontroverzního muzikanta Marilyn Masona nenajdete. Luxusní, budoáru hvězdy hodné prádlo, podvazky, korzety, hedvábné košilky určitě.

Módní ikona Dita von Teese je inspirací pro všechny lady, které touží mít pel osudové ženy s dráždivým pelem dekadence.
Autor: Isifa.com

Jak na to?

Dita von Teese je výzvou pro ty, které cítí ženskost podobně a stejně jako ona dávají osobité vyhraněnosti větší váhu než momentálním trendům sezóny. Z těch si pouze berou to, co konvenuje jejich šatníku.

Také je dobré připomenout, že inspirovat se neznamená otrocky kopírovat. Inspirace je kreativní předloha i pro ženy, které na leckteré kreace von Teese nemají odvahu, příležitost, patřičný životní styl. Tady jde o jádro, zkladní myšlenku.

Jak už bylo v úvodu řečeno, styl není otázkou peněz. Dosáhnout této mety lze s relativně minimálními prostředky. Stačí mít vizi, projít pár správných obchodů, nenechat se strhnout rozmanitou nabídkou. Nakupovat a vybírat systematicky.

Důkazem je i inspirativní outfit, který redaktorka a stylistka Blesku.cz Adéla Pěničková na základě civilní kreace von Teese (paparazzi ji zastihli, když odcházela hodiny baletu) z nabídky masových konfekčních značek sestavila.

.
Autor: Pavel Machan