Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?

Video se připravuje ...
Jak si doma vyrobit peeling?
VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ
21. února 2017 | 06:00

Cesta k hebké pleti je snadnější, než se může zdát. Potřebujete k tomu jen dvě ingredience, které skoro určitě máte doma, alespoň tu první z nich. Tou je mletá káva a druhou je pak kokosový olej.

Kokosový olej je bohatý na antioxidanty, je plný vitaminů, pomáhá pleť hydratovat a působí hojivě, například i na akné nebo další ranky. Celkově pleť regeneruje a neucpává póry. Můžete ho používat na vaření, ale stejně tak i na pleť a na suché konečky vlasů.

Mletá káva nám poslouží jako přírodní peeling, který zbaví pleť vrstvy odumřelých buněk a zanechá ji hebkou na dotek, připravenou do sebe vstřebat všechny potřebné látky z krémů, sér a masek, které běžně používáte. Káva navíc na pleť působí omlazujícím účinkem díky antioxidantům, které obsahuje.

Video se připravuje ...
Jak si doma vyrobit peeling? • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

Jaký je postup?

Stačí smíchat půl lžičky kokosového oleje a půl lžičky až lžičku mleté kávy. Pokud si chcete dopřát peeling celého těla, namíchejte si voňavé směsi o trochu víc. Kromě zajištění hebkých nohou zabijete dvě mouchy jednou ranou, protože látky obsažené v kávě bojují proti celulitidě.

Směs promíchejte a naneste na vyčištěný obličej a jemně ho masírujte. Poté nechte chvíli působit a smyjte vodou. Peeling si dopřávejte jednou týdně, pokud máte citlivou a suchou pleť. Dvakrát do týdne, pokud máte pleť smíšenou a mastnou. Hned po proceduře budete cítit, jak je pleť jemná a krásně hydratovaná, a to v zimě potřebuje!

Trápí vás velké póry a mastná pleť? Víme, jak o ni pečovat. Více čtěte zde!

Autor: luh