Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test olejů a pěn do vany: Které nejen pění, ale i božsky voní?

  • 26. ledna 2017 | 06:00

    Kdy jindy se naložit do horké vany plné pěny nebo pečujícího oleje, když ne v zimě? Mrazivé počasí k tomu totiž přímo vybízí. Neměla byste si v ní sice hovět moc dlouho, abyste si nevysušila pokožku, jednou za týden to ale není nic proti ničemu. Které z těch olejů a pěn, které jsme otestovaly, rozhodně stojí za pozornost?

  • Editorka Radka testovala:

    Manufaktura Antistres, 149 Kč (300 ml)

    Manufaktura, antistresová výživná koupel s vřídelní solí, 149 Kč, koupíte na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem

    Tuhle značku bych si sama od sebe nekoupila, beru to tak, že je spíše pro turisty nebo že se dává jako dárek, na to vypadá dobře. Levandulová koupel s vřídelní solí patří přesně mezi takové produkty, navíc se tváří trochu přírodně, tady je fér říci, že to tak není a že obsahuje i chemické složky. Ale koupel to byla příjemná.

    Známka jako ve škole: 2

    Weleda, levandulová koupel, 349 Kč (200 ml)

    Weleda, levandulová koupel zklidňující, 349 Kč, koupíte na www.weleda.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Pro Weledu mám dlouhodobou slabost, a tak ji pochválím i v tomto případě. I když přes tři sta korun za 200 ml koupele je hodně a dávám za to známku o stupeň dolů. Levanduli mám hodně ráda a tahle voněla příjemně, nepřestřeleně, jak se u některých výrobků stává. Koupel nevysušovala ani mou citlivou pleť.

    Známka jako ve škole: 2

    Fenjal, krémový olej, 199 Kč (200 ml)

    Fenjal, krémový olej do koupele, 199 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Název odpovídá účinku, kůži skutečně promašťuje jako olejová sprcha, což mám osobně ráda. Méně už se mi líbila celkem pronikavá vůně, v případě podobného typu kosmetiky dávám přednost neparfemovaným výrobkům. Ale vím, že tohle je individuální, i u nás doma se našli jedinci, kterým se právě silná vůně líbila.

    Známka jako ve škole: 2

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Dr. Dudek, třezalkový olej, 76 Kč (80 ml)

    Dr. Dudek, třezalkový olej, 76 Kč, koupíte na www.lekarna.cz
    Autor: archiv firem

    Je to přírodní olejíček, kterého stačí jen pár kapiček. Nemá žádnou vůni, ale já jsem ho používala při bolavých namožených svalech a přišlo mi, že se mi po koupeli krásně uvolnily. Jestliže trpíte na citlivou a suchou pokožku, potom je tenhle olejíček do koupele také skvělým pomocníkem. Olej se kupodivu drží na dně vany, takže pozor, ať neuklouznete. Při koupeli se krásně chytá na pokožku, která je potom jemná a vláčná.

    Známka jako ve škole: 1

    Frais Monde Cherry Blossoms, 199 Kč (200 ml)

    Frais Monde Cherry Blossoms, 199 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Tahle pěna do koupele nádherně voní a její vůni cítíte poté i z pyžama a povlečení. Vůně třešňových květů navozuje velice příjemné pocity. Pěna neobsahuje parabeny a obsahuje minerální soli, které by měly harmonizovat pokožku. Na jednu koupel použijete docela velké množství z dvousetmililitrového balení, takže jedinou chybičkou by bylo to, že nevydrží moc dlouho.

    Známka jako ve škole: 2

    Tetesept, pěnová koupel Odpočinek, 139 Kč (420 ml)

    Tetesept, pěnová koupel Odpočinek, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tahle pěna do koupele mě nadchla hlavně pěnou, která se tvoří při napouštění vany. Vůně růžové orchideje a ylang-ylang je také docela příjemná, ale na kůži nevydrží tak dlouho. V každém případě pokud se chcete ponořit do voňavé a teplé vany a pěkně si po celém dni v práci odpočinout a prohřát se z venkovních mrazů, bude tahle pěna váš fajnový společník.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Rituals Sakura, 395 Kč (500 ml)

    Rituals Sakura, pěna do koupele, 395 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Pro výrobky značky Rituals mám slabost. Vždy totiž splňují dvě vlastnosti: krásně voní a krásně vypadají. Nejinak je tomu i u této pěny. Jemná vůně třešňových květů je intenzivní a na pokožce se drží až do rána. Balení krásně vypadá v koupelně a pěna nevysušuje, přestože je bohatá. Jediné, co mi vadí, je vysoká cena, která je také jediným důvodem pro nižší známku.

    Známka jako ve škole: 2

    LUSH Rose Jam Bubbleroon, 159 Kč (1 ks)

    LUSH Rose Jam Bubbleroon, 159 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem

    LUSH je další mou srdcovou záležitostí a byla jsem moc ráda, že můžu vyzkoušet tuhou pěnu. Zatím jsem totiž do koupele používala jen jejich legendární koupelové bomby. Pěnu použijete tak, že ji rukama rozdrobíte do proudu vody. Je opravdu velká, proto jsem se rozhodla rozdrobit jen půlku – a i tak to bylo hodně. Příště bych použila jen čtvrtinu. Tvoří úžasnou, hustou pěnu, která vydrží, božsky voní, vodu zabarví do sytě růžové a obsahuje bambucké máslo, takže pokožku během koupele i vyživí. Jsem nadšená a rozhodně si ji koupím znovu!

    Známka jako ve škole: 1

  • Editorka Markéta testovala:

    Somerset Toiletry, bílý jasmín, 172 Kč (500 ml)

    Somerset Toiletry, pěna do koupele, bílý jasmín, 172 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Pěna slibuje vůni bílého jasmínu, což je květ, který mám opravdu ráda. Když si přivoníte k lahvičce, získáte pocit, že navzdory lásce je toho jasmínu až moc. Samozřejmě že při zředění vodou to už tak intenzivní není, ale i tak byla na mě vůně příliš sladká. Pění dobře, po koupeli kůže voní přiměřeně, ale není příliš hebká. Je ovšem pravda, že má pokožka je opravdu hodně suchá.

    Známka jako ve škole: 2

    Tetesept, pěnová koupel Pro mě, 139 Kč (420 ml)

    Tetesept, pěnová koupel Pro mě, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Na téhle pěně mě nejvíce zaujalo, že obsahuje fíkové mléko. Takový produkt jsem ještě nikdy neměla. Voní velice sladce, takže nejvíce se pěna líbila mé dceři. O to víc jsem ocenila, že neobsahuje silikony ani parabeny. Mně osobně vůně spíše nevyhovovala. Užila jsem si ale to, že pokožka není díky obsahu jojobového oleje po koupeli tolik vysušená.

    Známka jako ve škole: 2-

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Nivea Beauty Oil, 200 Kč (250 ml)

    Nivea, olej do koupele Beauty Oil, 200 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Stačí do koupele přidat pár kapek a kůže je pak krásně vláčná. Po vykoupání už není potřeba se mazat olejem nebo pleťovým mlékem. Velmi oceňuji, že mě po tomto oleji nikdy nesvědila kůže, což se mi s jinými přípravky už několikrát stalo. A co víc? Skleněný obal vypadá na vaně opravdu krásně!

    Známka jako ve škole: 1

    Weleda, rozmarýnová koupel, 349 Kč (200 ml)

    Weleda, rozmarýnová koupel povzbuzující, 349 Kč, koupíte na www.weleda.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Jedná se o koupelové mléko a výrobce doporučuje přidat do koupele dvě polévkové lžíce. Já přidala pouze víčko a i to stačilo na to, aby byla koupelna nádherně provoněná. Myslím, že bych to ocenila hlavně v době, kdy mám ucpaný nos, krásně totiž protáhne dýchací cesty. Vůně je tedy hodně intenzivní, ale skvělá!

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka hubnutí Maruška testovala:

    Ziaja Cupuacu, krystalické mýdlo, 89 Kč (500 ml)

    Ziaja Cupuacu, krystalické mýdlo, 89 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    Zprvu jsem se zalekla toho, že se celá lahvička s mýdlem, které je zároveň pěnou do koupele, třpytí. V tu chvíli jsem si totiž představila, jak budu házet blyštivé odlesky nejen já, ale i celá koupelna. Naštěstí jsem se bála zbytečně. Ačkoliv tak tekutina vypadá, jediné, co na pokožce zanechává, je jemnost. Po třpytkách ani památky! Pěna krásně voní, a navíc když jsem vylezla ven, necítila jsem, že bych měla pokožku nějak vysušenou.

    Známka jako ve škole: 1

    Weleda, růžová koupel, 399 Kč (100 ml)

    Weleda, růžová koupel harmonizující, 399 Kč, koupíte na www.weleda.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Nečekejte vanu plnou pěny s chemickou umělou vůní. Růžová koupel Weleda má bílou krémovou konzistenci a zabarví vodu, jako byste do ní nalila smetanu. Opravdu nádherně voní nejen po růžích, ale i po bylinkách, takže uklidňuje mysl a po náročném dni si v ní krásně odpočinu. Nemůžu říct, že bych pozorovala nějaký extra účinek na pokožce. Na kůži nechá lehký film, takže ta je po koupeli hebká na dotek. Účinky vidím v relaxaci mysli. Musím ale snížit známku za cenu, která mi přijde vysoká, přestože se jedná o čistě přírodní kosmetiku.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: brig
Diskuse ke článku
.