Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vlasy od A do Z: Naučte se používat kulmu. Je to jednoduché!

Video se připravuje ...
Naučte se používat kulmu. Je to jednoduché!
VIDEO: Adam Balažovič
23. července 2016 | 06:00

Kulmování je rozhodně nejlepší způsob, jak si během chvilky vytvořit elegantní a slušivý účes k slavnostní i běžné příležitosti. Víte, jak správně kulmu používat a jaké dodržovat zásady? Poradíme vám!

Základem správného kulmování jsou kvalitní kulma s regulací teploty a termoochranný přípravek, díky kterému vlasy při zásahu vysokou teplotou netrpí. Ochranný produkt naneste na celé délky vlasů a pak teprve začněte se samotným kulmováním.

Při natáčení jednotlivých pramenů využívejte přezku na kulmě. Pramen jednou protočte, pár sekund počkejte, přezku lehce povolte a obtočte další část. Pro efekt přirozených plážových vln nedotáčejte konce pramenů. Zadní část vlasů můžete točit směrem dovnitř. Boční partie vlasů naopak směřujte směrem od obličeje, aby krásně vynikl.

Když natočíte všechny vlasy, nechte je alespoň tři minuty vychladnout. Když horké prameny začnete ihned tvarovat, ztratí pružnost a účes vám vydrží jen krátkou dobu.

Kulmofén nebo kulma

Kulmofény, které fungují jako kulma, do které proudí vzduch, jsou už dnes trochu přežitek. Pro moderní styling je mnohem lepší vyfoukat vlasy dohladka fénem a pak použít klasickou kulmu.