Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vypadáte unaveně? Mohou za to nezdravé potraviny!

Váš unavený vzhled i vrásky může mít na svědomí špatné stravování!
7. listopadu 2013 | 07:00

Nezamaskovatelné kruhy pod očima, opuchlé a zarudlé oči a nezdravě vypadající pleť, tak se nejčastěji projevuje únava na našem vzhledu. Říkáte si, jak je možné, že jste stále vyčerpaná, i když si dopřáváte dostatek spánku? Vaši únavu mohou způsobovat i potraviny, které pravidelně konzumujete!

Sacharidy

Samozřejmě, že vám neradíme, abyste se nadobro vzdala cukrů, protože naše tělo je potřebuje a dodávají nám potřebnou energii. Ale v nadbytečném množství mohou výrazně poškozovat elasticitu vaší pokožky. Pleť může ztratit svou přirozenou pružnost a povolená kůže vám přidá léta.

Červené maso

Maso z krávy, ovcí, prasat i některé zvěřiny je nechvalně známé tím, že škodí našemu zdraví. Studie dokázaly, že konzumace masa více jak 2x týdně způsobuje vrásky. Karnitin, který je obsažen právě v červeném mase, totiž způsobuje tvrdnutí cévních stěn.

...
Autor: Shutterstock

Uzeniny

Odolat takové lahůdce je někdy opravdu těžké, ale pamatujte především na to, že konzervační látky obsažné v uzeninách způsobují záněty v pleti. Počítejte tedy s tím, že při pravidelné konzumaci párečků a salámů rozhodně nebudete vypadat odpočatě.

Smažená jídla

Řízek, hranolky, smažený sýr - to je jen základních výčet oblíbených smažených jídel, kterým se jen těžko odolává. Myslete ovšem na to, že když jejich konzumaci snížíte na minimum, vaše pleť bude vypadat svěže a odpočatě. Tuky obsažené ve smaženém jídle totiž ucpávají cévy, které způsobují ochablost pokožky.

...
Autor: Shutterstock

Sůl

Ten, kdo to přehání se solením, má většinou problém se suchou pokožkou. Můžete to vyřešit pravidelným promašťováním kůže krémy, nebo říct nadbytečnému solení jednou provždy sbohem!

Pikantní jídla

Pálivé pokrmy sice skvěle povzbuzují chod našeho metabolismu, ale na pleť zrovna blahodárně nepůsobí. Mohou způsobit různobarevné fleky na tváři a dokonce nezdravě zašedlý vzhled pleti bez jiskry.