Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

VELKÝ TEST hydratačních krémů: Ty nejlepší pro každou pleť!

17. května 2013 | 11:00

Umíte si představit život bez denního hydratačního krému? Že umíte? Pak jste možná ještě neobjevily ten pravý. Nechaly jsme patnáct žen různého věku a s různými typy pleti, aby vyzkoušely ty nejlepší z nejlepších. A takhle hodnocení dopadlo!

Hydratační krémy se dají jen těžko porovnávat a i potřeby každého člověka jsou individuální. Proto jsme se rozhodly tentokrát vynechat známkování a zůstat u slovního hodnocení. Všechny krémy jsou vhodné pro denní použití a rozdělily jsme je do kategorií podle druhu pleti.

Všechny typy pleti

Aqualia Thermal Légere, Vichy, od 449 Kč

Marie, redaktorka: "Občas se mi nedaří dodržet pitný režim, a mám proto hodně dehydratovanou pleť. Krém Aqualia Thermal mi pomohl tenhle problém vyřešit. Ve formě Légere je lehoučký, dobře se vstřebává a pleť zanechá svěží a zářivou."

Nourishing Skin Cream, Himalaya Herbals, 99,90 Kč

Lenka, redaktorka: "Už v první chvíli mě zaujala jeho nádherná třešňová vůně. Není příliš mastný a skvěle se vstřebává. Už po několika dnech jsem si všimla, že mám matnější T-zónu a ucpané póry se začaly čistit."

Intenzivně hydratační krém Aqua-Rhythm, Oriflame, 529 Kč

Denní intenzivně hydratační krém Aqua-Rhythm, Oriflame, 529 Kč.
Autor: archiv firmy

Míša, redaktorka: "Je lehký a ihned po nanesení byla moje pleť příjemně hydratovaná. Dlouho to ale nevydrželo: jakmile se krém vstřebal, měla jsem opět pocit suchosti. Mně osobně tedy bohužel příliš nevyhovoval."

Tónovací denní krém Very Important Perfector, Avon Solutions, 169 Kč

Andrea, elévka: "Skvěle se roztírá a je úžasný jako podkladový krém pod make-up. Ráno doslova nastartoval můj obličej k celodennímu fungování a zbavil ho suchých míst. Svou tónovací funkci nesplnil, ale chválím ochranný faktor 20."

Regenerační a zvláčňující konopný krém Cremcann, Annabis, 280 Kč

Daniela, marketingová specialistka: "Trochu jsem se bála, že budu cítit po konopí, ale tenhle krém voní opravdu krásně. Je hodně mastný, takže ho raději než na den používám na noc, ale skvěle hydratuje a pomáhá rychleji hojit akné."

Triple Active Anti-Shine, L´Oréal, 159,90 Kč

Silvie, redaktorka: "Je úžasný! Vydrží až do odpoledne a funguje, tak jak má: viditelně reguluje produkci mazu. Navíc má krásnou, téměř aromaterapeutickou vůni a potěšila mě i přijatelná cena."

Pravidelná hydratace – Natinuel HYDRA-GEN, 860 Kč

Ester, umělkyně:

"Na dražší kosmetiku si moc nepotrpím, s pletí problémy nemám, ale tentokrát jsem byla mile překvapená! Nikdy mě totiž nenapadlo, že mám pleť jemně vysušenou. Po nanesení jsem cítila jemný, moc příjemný film, který pokožku sjednotil. Super."

Hydro Balance Fluid, Dermaheal, 1300 Kč.
Autor: archiv firmy
Suchá pleť

Hydro Balance Fluid, Dermaheal, 1300 Kč

Tereza, grafička: "Krém mě nadchl: příjemně voní, dobře se roztírá a je velice šetrný k pleti. Hned po použití jsem cítila, že je moje pokožka svěží. Doporučila bych ho ale hlavně pro starší pleť."

Moisture Match Goodbye Dry..., Garnier, 159 Kč

Daniela, personalistka: "Mám od přírody velmi suchou pleť a dlouhé dny v kanceláři to ještě zhoršují. Krém z řady Moisture Match je dostatečně mastný a pleť krásně vyživuje. Navíc má příjemnou květinovou vůni. Používám ho i na ruce!"

Normální až smíšená pleť

Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Creme, Estée Lauder, 1700 Kč

Jaroslava, studentka VŠ: "Krém má ideální texturu a jeho zjemňující účinek jsem cítila bezprostředně po aplikaci. Má na můj vkus dost výraznou parfemaci, ale pleť nedráždí. Používám ho už dva týdny a ze své pleti mám příjemný pocit."

Výživný hydratační denní krém Aqua Sensation, Nivea, 239,90 Kč.
Autor: archiv firmy
Výživný hydratační denní krém Aqua Sensation, Nivea, 239,90 Kč

Iva, redaktorka: "Nivea je sázka na jistotu. Krém se rychle vstřebává a na pokožce nezanechává hutný film. To je ideální pro smíšenou pleť. Ocenila jsem i UVA a UVB filtry. Pocit hydratované pleti jsem měla až do téměř večerních hodin."

Smíšená až mastná pleť

Superdefense SPF 25, Clinique, 1490 Kč

Johana, redaktorka: "Je příjemný. jen vůně mi připadá taková zdravotně-staromódní. Oceňuji, že krém nezatěžuje pokožku, ale po třech týdnech nemám pocit, že by pleť vyhladil nebo sjednotil Možná bych jej musela používat déle."

Moisture Match Oh! So matte, Garnier, 159 Kč.
Autor: archiv firmy
Moisture Match Oh! So matte, Garnier, 159 Kč

Petra, studentka : "Moc toho nenaspím, a tak mám často unavenou, pobledlou pleť. Po několika dnech používání byla jasnější, získala jsem zdravou barvu. Zdá se mi ale, že krém nevydrží do večera, musím ho aplikovat dvakrát denně."

Problematická a citlivá pleť

Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer, Clinique, 590 Kč

Jana, studentka VŠ: "Hezky voní a stačí používat v malém množství. Krásně se vstřebává, výborně hydratuje a vydrží celý den. Zčásti mi pomohl zbavit se akné, ovšem v kombinaci se speciálním sérem. Jako denní krém je ale ideální."

Hydreane Légere, La Roche-Posay, od 221 Kč

Lucie, elévka: "Jsem nadšená. Krém má krásnou a příjemnou vůni, rychle se vstřebává, pokožku zjemní, vypne a vyhladí. Navíc se nevysušuje a vydrží hydratovaná celý den - přesně jak výrobce slibuje."

Mandlový hydratační krém pro citlivou pleť, Weleda, 369 Kč.
Autor: archiv firmy
Mandlový hydratační krém pro citlivou pleť, Weleda, 369 Kč

Eva, redaktorka: "Mám problém s loupáním kůže na nose a tento krém byl dostatečně mastný, aby loupání zabránil. Je příjemný a pleť nevysušuje, jen 30ml balení mi nevyhovuje: mažu si i krk a dekolt, a tak jsem ho rychle spotřebovala.

Hydrabio Légere, Bioderma, 549 Kč

Alexandra, studentka VŠ: "Mám citlivou pleť, která snese jen málo krémů. Ten od Biodermy mi vyhovuje: je neparfémovaný, není příliš hutný ani mastný. Už po první aplikaci se mi vyhladily drobné vrásky na čele a pleť se rozjasnila."

Autor: Marie Barvínková