Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

TEST LAKŮ NA NEHTY: Dražší nemusí být lepší!

30. dubna 2013 | 06:00

12 žen, 12 laků. Vyzkoušely jsme nejkrásnější jarní odstíny, laky matné, lesklé i třpytivé, od těch úplně levných po nejdražší. Který nejlépe zasychal a který vydržel nejdéle? Výsledky vás možná překvapí...

Hodnotily redaktorky Dita, Simona, Ivana, Silvie, Martina, Olinka, Iva, Míša, Lenka, Eva, Marie a vizážistka Tereza. Známkovaly jsme od 1 do 5 jako ve škole.

Známka 1

Ultimate, Catrice, 64,90 Kč

Výdrž: 3-4 dny

Eva, odstín Shopping Day At Bluemingdales: "Rychle zasychá a barva je tak sytá, že úplně stačí jeden nános. Líbí se mi flakonek i moje oblíbená námořnicky modrá barva. Nemám co vytknout."

Známka 1-

Nailwear Pro+, Avon, 149 Kč

Výdrž: 4-5 dnů

Tereza, odstín Serene: "Jsem nadšená. Mám ho na sobě už čtvrtý den a je neporušený. Barva je jako stvořená pro jarní dny, vadí mi jen štěteček, který příliš nedrží tvar."

Dita, odstín Naked Truth: "Snadno se nanášel, rychle zasychal, dlouho vydržel. Matný nahý odstín vypadá dobře na kratších nehtech, hodí se spíš na ruce než na nohy."

Iva, odstín Well Being: "Když ho nanesete ve dvou vrstvách, dobře kryje a vydrží skoro čtyři dny! vyhovoval mi i přirozený odstín, decentně zvýrazněný zlatými flitry."

Pure Color, Estée Lauder, odstín Coral Cult, 620 Kč.
Autor: archiv firmy

Pure Color, Estée Lauder, 620 Kč

Výdrž: 2-3 dny

Marie, odstín Coral Cult: "Má úžasnou trendy barvu, stylový flakonek, snadno se nanáší a celkem rychle zasychá. Čekala jsem ale, že na nehtech přežije déle než tři dny..."

Tereza, odstín Narcissist: "Barva je krásná a velmi krycí, stačí nanášet v jedné vrstvě. Vzhledem k vyšší ceně ale považuji za minus, že už po dvou dnech se začal oprýskávat."

Známka 2

A Different Nail Enamel, Clinique, 400 Kč

Výdrž: 4-5 dnů

Martina, odstín Really Rio: "Lak je hodně řídký, takže se s ním musí pracovat opatrně, ale zasychá dobře. Dvě vrstvy udělaly skvělý povrch, takže nebyl potřeba ani top coat. Chválím barvu i výdrž."

Colorama, Maybelline, 59,90 Kč.
Autor: archiv firmy
Colorama, Maybelline, 59,90 Kč

Výdrž: 3-4 dny

Silvie: "Testovala jsem světle růžový odstín, jaký jsem hledala už dlouho. Lak se nanášel dobře a vydržel i přesto, že si při domácích pracích nedávám rukavice. Konečně skvělý lak za výbornou cenu!"

Simona: "Příjemně se nanáší díky ne příliš tekuté konzistenci, i když druhá vrstva poměrně dlouho zasychala. Hnědý odstín s perletí mě nadchnul, ale odlupovat se lak začal už třetí den po aplikaci."

Speed Dry+, Avon, 149 Kč

Výdrž: 6-7 dní

Dita, odstín Rose Amour: "Nanáší se dobře a zasychá superrychle - do 30 sekund. Navíc na nehtech vydržel skoro týden! Vadil mi jen jeho lesk, mám radši matnější odstíny."

Speed Dry+, Avon, odstín Vamp It, 149 Kč.
Autor: archiv firmy

Známka 2-

Nail Lacquer, MAC, 360 Kč

Výdrž: 2-4 dny

Iva, odstín Saint Germain:

"U poměrně drahého laku jsem předpokládala, že se bude dobře nanášet a dlouho vydrží. Bohužel. První vrstva nekryje, druhá není celistvá a štěteček nechává stopy. Odlupovat se lak začal za dva dny."

Marie, odstín Soiree: "Já mám zcela jinou zkušenost - vydržel mi skoro pět dnů! Kdyby se každý lak nanášel tak snadno a tak rychle zasychal, byl by svět o něco hezčí. A nadchnul mě i kovový odstín."

Nails, F&F, 54 Kč

Výdrž: 2-3 dny

Míša, odstín Marabou Boa: "Štěteček bohužel nechává na nehtu pruhy laku, a vrstva tak není jednolitá. Naopak schnutí je perfektní. Nevyhovuje mi dvojité víčko, ale líbí se mi barevná škála."

Iva, odstín Denim: "Lak se dobře nanášel, ale déle zasychal. Aby barva kryla a byla celistvá, musela jsem nanést 3 vrstvy. Odstín mě trochu vyděsil, ale na nehtech nevypadal vůbec špatně. Házel zajímavé kovové odlesky do zelena."

Color Riche Le Vernis, L'Oréal, odstín 202, 99,90 Kč.
Autor: archiv firmy

Color Riche Le Vernis, L'Oréal, 99,90 Kč

Výdrž: 3-4 dny

Ivana, odstín 202: "Laky miluju, ale vadí mi na nich, že se většinou už druhý den začnou odlupovat. Tenhle vydrží trochu déle, nanáší se dobře a rychle zasychá. Abych však docílila výrazné barvy, bylo nutné dvojí až trojí přetření."

Známka 3

Stars Enamel, Gabriella Salvete

Výdrž: 2-3 dny

Martina, odstín Mistero Grey: "Nanášel se dobře, i když zasychal pomaleji, než jsem čekala. Textura i barva vypadaly první den skvěle, ale po dvou dnech se začal při běžném provozu loupat."

s-he Stylezone, 59,90 Kč

Výdrž: 2-3 dny

Lenka, odstín Green Revolution: "Schne docela rychle, ale bohužel nestačí jedna vrstva, protože nehet prosvítá. Bez podkladové a krycí vrstvy se začal už druhý den loupat. Líbila se mi ale svěží perleťová barva."

Známka 4
Mosaic Effects, Avon, odstín Mosaic Mica, 159 Kč.
Autor: archiv firmy


Mosaic Effects, Avon, 159 Kč

Výdrž: 3-4 dny

Martina, odstín Mosaic Mica:  Jsem zklamaná, protože praskací lak nepraskal ani s kvalitním podkladovým lakem a kýžený efekt se alespoň v mém případě nedostavil. V jednolitém provední pak byla barva fádní."

Autor: Marie Barvínková