Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Testovaly jsme suché šampony: Opravdu fungují?

31. května 2013 | 06:00

Opravdu je možné vylepšit dva dny starý účes, probudit unavené kořínky a zachránit zběsile se mastící lokny během pár vteřin? Přesně to slibují suché šampony. Rozhodly jsme se vyzkoušet některé z těch, které jsou dostupné na českém trhu. A hodnotily jsme přísně!

Anti-Grease Dry Shampoo, Syoss, 129,90 Kč

Eva, redaktorka: "Vyhovuje mi, že je ve spreji. Na obalu je skvělý návod, jak ho aplikovat a když dodržíte všechny kroky, odměnou vám bude vzdušná hříva! Stačí přestříkat, prohrábnout vlasy a z nejhoršího jste venku. Jeden den svěžesti navíc, který šampon slibuje, doopravdy funguje."

Hodnocení: 1

HairX Pure Balance Dry Shampoo, Oriflame, 139 Kč.
Autor: archiv firmy

HairX Pure Balance Dry Shampoo, Oriflame, 139 Kč

Alex, fotografka: "Suchý šampon od Oriflame patrří mezi standard, nezaručí nadýchaný účes po celý den, ale pár hodin vydrží, dobře se aplikuje a nezanechává na vlasech bílý film. Vůně mi úplně nevyhovovala, ale to je otázka osobního vkusu."

Hodnocení: 2-3

Cotton Fresh Dry Shampoo, Schauma, 112 Kč

Tereza, studentka: "Šampon mě příjemně překvapil. Mám vlasy, které se extrémně mastí, a tak si je musím mýt každý den. Když jsem si ráno ke kořínkům nastříkala a rozetřela, vydržely vlasy pěkné v pohodě až do odpoledne. Vyhovuje mi i proto, že není moc aromatický."

Hodnocení: 1

Pssssst! Instant Dry Shampoo, Freeman, od 136 Kč

Marie, redaktorka: "Věřím v každodenní mytí, ale občas se nezadaří. Proto už dlouho hledám přípravek, který je oživí a zbaví mastnoty - nejlépe na celý den. Šampon Pssssst! to dokázal částečně: vlasy rozhodně vypadaly lépe a na dotek byly svěží, ale jen pár hodin. Ideální tedy spíš na večer."

Timotei Pure Dry Shampoo, Timotei, 112,90 Kč.
Autor: archiv firmy

Hodnocení: 2

Timotei Pure Dry Shampoo, Timotei, 119,90 Kč

Majka, redaktorka: "Protože se mi vlasy rychle mastí a musela bych si je mýt opravdu každý den, čas do času požívám suchý šampon. Tenhle funguje skvěle. Stačí nastříkat na vlasy, nechat pár minut zaschnout a rozčesat. Vlasy po něm vypadají téměř jako po umytí. Jen by mohl vydržet trochu déle..."

Hodnocení: 1-2

Autor: mab