Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pupínky? Kruhy pod očima? Víme, jak je zamaskovat!

  • 22. února 2013 | 10:00

    Zase se vám objevil pupínek před důležitou schůzkou? Pod očima máte tmavé kruhy a na tvářích růžové skvrny? Není důvod se hroutit ani si kupovat burku - všechno se dá zakrýt. Známe triky profíků, které doopravdy fungují.

  • Otravné akné

    ...
    Autor: archivy firem

    Většině z nás se občas na tváři rozsvítí nějaký ten pupínek - můžou za to hormony, stres, nezdravá strava nebo třeba klimatizace, která vysušuje pleť. Není ale třeba si zoufat, stačí se řídit čtyřmi snadnými kroky:

    1. Nevymáčkavat! Ano, je těžké odolat, ale každý vizážista vám potvrdí, že je snazší zakrýt hladký pupínek než ten, který je od mačkání celý rudý a má nerovný povrch nebo dokonce strup.

    2. Make-up: Celý obličej včetně "válečné zóny" sjednoťte tekutou podkladovou bází.

    3. Korektor: Máte dvě možnosti - buď použijte přesné korekční pero, nebo naberte krémový či tekutý přípravek na tenký štětec. Klidně použijte štěteček na rty! Lehce vklepejte malé množství korektoru, příliš ho neroztírejte.

    4. Pudr: Všechno zafixujte transparentním pudrem. V problematické oblasti ho můžete do pleti jemně vtlačit prstem.

  • Kruhy pod očima

    ...
    Autor: archivy firem
    Často je za nimi "jen" nekvalitní spánek, ale kruhy pod očima můžou upozorňovat i na nedostatek vitaminů nebo také na problémy s játry. Ještě než zajdete k doktorovi, můžete je alespoň zakrýt. Jak na to?

    1. Krémový korektor: Pokud je oblast pod očima lehce do fialova, můžete použít produkt se žlutým podtónem. Jinak vsaďte spíš na ten s růžovým nádechem. Roztírejte ho klidně prstem, ale raději než oblouky malujte trojúhelníky se spodním rohem v rovině prostřední části nosu.

    2. Pudr: Poprašte štětcem celou tvář, abyste smázli rozdíly mezi jednotlivými oblastmi.

    3. Rozjasňovač: Naneste malé množství pod oči a klidně i na víčka. Rozzáří váš pohled a odstraní známky únavy.

  • Nejednotný tón pleti

    ...
    Autor: archivy firem
    Na pokožku, která nepůsobí sjednoceně třeba kvůli růžovým skvrnkám nebo nerovnoměrnému opálení, se musí fikaně. Tajemství spočívá hlavně v kvalitní péči, ale i v šikovném líčení.

    1. Čištění: To je základ! Investujte do čisticího gelu a pleťové či micelární vody, určených pro problematickou pleť. Vyplatí se to - budete pak potřebovat méně make-upu.

    2. Tónovací krémy: Paradoxně fungují lépe než silně krycí báze. Pleť totiž sjednotí, ale nechají ji dýchat, navíc třeba BB krémy mají často i pečující složení.

    3. Tekutý korektor: Použijte ho jen na místa, která to opravdu potřebují. A nezapomeňte: je lepší vklepávat než roztírat.

Autor: mab
Diskuse ke článku
.