Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trendy líčení podle VIP: Nebojte se barev!

9. března 2013 | 13:00

Chcete vyzkoušet trendy stříbrné stíny, růžové rty nebo modré linky? Bojíte se, že budete vypadat spíš jako od kolotoče než z červeného koberce? Inspirujte se u hvězdných vizážistů - tohle jsou jejich triky!

Stříbrná víčka

podle Heidi Klum

Heidi si potrpí na módní zářivý vzhled, takže mezi její základní výbavu patří rozjasňovače, bronzery a metalické oční stíny. Stejně jako ona můžete stříbrný poprašek na víčkách doplnit tenkou černou linkou anebo jen řasenkou.

Jak na to? Místo "obyčejných" stínů vyzkoušejte koncentrovaný stříbrný pigment, který dodá pohledu jas a intenzitu. Tenkým štětcem ho naneste podél horních i dolních víček a jemně rozetřete.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Fuchsiová rtěnka

podle Jennifer Hudson

Zářivé růžové rty milují Jennifer i Rihanna, ale je vhodná také pro majitelky porcelánové pleti. Na vrcholu je momentálně matná, silně pigmentovaná rtěnka, která vypadá skvěle i na fotkách.

Jak na to? Rty nejprve orámujte tužkou nebo tenkým štětečkem - u takhle výrazné rtěnky je důležitá dokonalá symetrie! Naneste ji ve dvou až třech vrstvách. Doplňte neutrálním líčením, na večer zvolte klidně matné kouřové oči.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Jemně růžová tvářenka

podle Julie Roberts

Její rty jsou samy o sobě velmi výrazné, a proto se vizážisté často zaměřují na Juliiny oči. Kouřové líčení a husté řasy vyvažují růžovou rtěnkou a tvářenkou ve stejném odstínu.

Jak na to? Usmějte se a tvářenku vklepte prstem nad lícní kosti. Stačí velmi malé množství - cílem je dodat zdravý vzhled, ale zachovat přirozenost.

Náš tip: Tvářenku vybírejte vždy s ohlededem na tón pleti. Té porcelánové sednou pastelové barvy, středně světlé pleti, jakou má Julia, odstíny do korálova. Máte-li snědou pleť, volte tvářenku s fialovým podtónem.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Elektricky modré linky

podle Lily Donaldson na přehlídce Anna Sui

Modrá je v kurzu už od loňského podzimu, kdy se objevila na mnoha módních přehlídkách. Pro Annu Sui vytvořila slavná vizážistka Pat McGrath nepřehlédnutelný retro look.

Jak na to? Pozor na příliš světlé odstíny a jakékoli třpytky - můžou působit lacině. Nejlépe vypadá sytě modrá linka s nahoru protaženými okraji ve stylu 60. let. Můžete použít tekuté nebo gelové linky i kajalovou tužku; hlavní je precizní tah.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Autor: mab