Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oči o vás prozradí nemoc!

Ve vašich očí se zračí mnohé, i závažná nemoc.
27. února 2013 | 10:00

Z očí poznáte nejen radost či smutek, ale také celou řadu nemocí, aniž o tom víte. S diagnózou vám pomůže nejen irisdiagnostika, ale i vyšetření u očního lékaře.

Chcete vědět, jak na tom jsou vaše orgány nebo jestli vám hrozí cukrovka či poškození jater? Máte na výběr – buď navštívíte irisdiagnostika, který při své diagnóze vychází z toho, že všechny orgány těla mají svá reflexní nervová zakončení na duhovce oka, nebo klasického očaře, který při své diagnóze využívá komplexní oční vyšetření, například vyšetření očního pozadí či „rozkapání“ zornic.

Prozradí to duhovka

Zdraví lidé mají duhovku jednotně barevnou a vlákna jsou bez známek poškození. Jakmile ale začne duhovka měnit svou barvu, má pigmentové skvrny nebo se deformují vlákna, pak je možné, že trpíte nějakým zdravotním problémem. Totéž platí i o změnách na sítnici. Co lze tedy například vyčíst z vašich očí?

Víte, jakou barvu očí bude mít vaše miminko?
Autor: Profimedia.cz
Bílé skvrny na duhovce: Měla byste zvolnit a relaxovat, protože tyhle skvrny signalizují, že jste předrážděná a ve stresu, ale také mohou ukazovat na probíhající zánět v těle.

Tmavé skvrny na duhovce:  Výstražné známky toho, že některá část těla nepracuje tak, jak by měla. Zajděte k praktickému lékaři a nechte se proklepnout odshora až dolů.

Váčky pod očima: Pokud jste včera večer nikde neflámovala, pak mohou tyhle váčky značit špatný stav vnitřních orgánů. Mohou být ale geneticky dané, takže hned nepanikařte.

Žlutohnědé skvrny: Objevila jste je na okraji duhovky nebo přímo na bělmu? Pak upalujte k lékaři, je téměř pravděpodobné, že máte potíže s játry nebo vám hrozí žlučníková kolika.

Tzv. vykulené oči: Bývají prvotním znakem zvýšené funkce štítné žlázy, takže si nechte udělat krevní vyšetření, abyste byla v obraze.
Bělavě šedé skvrny: Proužek v tomto zabarvení na obvodu rohovky může znamenat, že máte zvýšenou hladinu cholesterolu. I to lze zjistit velmi rychle z krevního testu.

Oči jsou okna do duše, pečujte o jejich zdraví
Autor: profimedia.cz
Problém s vytváření slz: Může poukazovat na autoimunitní onemocnění, jako je například revmatoidní artritida nebo lupus.
Černé nebo oranžové tečky: Vznikají jako reakce na léky, které užíváte, nebo těžké kovy či drogy ve vašem těle.

Červené oči: Trvale červeně zabarvené oči, navíc nateklé a vysušené, mohou poukazovat na onemocnění kůže – růžovku, která připomíná akné a trpí jím zejména ženy po třicítce.

Červené žilky na bělmu: Mívají je osoby, které mají vysoký krevní tlak, ale také lidé, kteří mají alergii nebo migrénu. Kupte si tlakoměr a změřte se, možná se budete divit!

 

Autor: iva