Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Svěží za pár minut: Jak se nalíčit po probdělé noci?

29. března 2013 | 14:30

Čeká vás velikonoční oběd s rodinou - jenže včerejší večírek se trochu protáhl? Nebo jste nemohli dospat před důležitou poradou? Bolehlavu vás zbavit neumíme, ale známe triky, díky kterým si před příbuzenstvem i před šéfem doslova zachováte tvář!

První krok: Projasněná pleť

Toužíte vypadat jako po devíti hodinách spánku, i když ve skutečnosti jste zvládli jen tři? Základem je zářivá pleť. Zapomeňte na silné vrstvy make-upu! Právě ty prozradí únavu více než lehké líčení.

Nejprve pleť důkladně vyčistěte - vyzkoušejte třeba abrazivní pleťový gel Pure Skin od Oriflame, nebojte se ani peelingu. Pak můžete nanést tenkou vrstvu make-upu nebo BB krému.

Kruhy pod očima pomůže skrýt tekutý korektor. Je důležité ho pořádně rozetřít do stran, aby nezůstal v jemných vráskách pod očima. My máme rádi korektor Touche Healthy Mix od Bourjois.

Dodejte barvu tvářím. Nenechte se svést myšlenkou na třpytky a rozjasňovače; ve skutečnosti ještě více upozorní na to, že nejste zrovna čerství. Růžová nebo broskvová tvářenka, třeba ta ze Subtile Palette od Lancôme, bude stačit.

...
Autor: archivy firem

Druhý krok: Svěží pohled

Oblasti kolem očí ulevíte hydratačním gelem nebo krémem. Zkuste třeba AQUAporin Active od Eucerinu, který příjemně chladí a umí zmírnit otoky. Doporučujeme nosit celý den v kabelce!

Víčka vymalujte decentně. Vsaďte na matné růžové, béžové nebo hnědé stíny. Nevynechejte řasenku - váš pohled krásně otevře.

Takhle NE: Kouřové líčení přidává roky, třpytky zdůrazňují únavu a dokonce i bílá tužka by vám udělala medvědí službu.

Třetí krok: Hydratované rty

Zapomeňte na tmavé a výrazné odstíny rtěnky. Ideální je jemně tónovaný balzám, který vaše rty vyživí a zároveň jim dodá zdravou barvu. My milujeme Chubby Stick Intense od Clinique.

Autor: Marie Barvínková