Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odporné! Katie Holmes si obličej potírá šnečím slizem

30. ledna 2013 | 07:00

Pro krásu jsme ochotné podstoupit téměř cokoliv. Herečka Katie Holmes (34) například nedá dopustit na hlemýždí výměšky. Díky nim má prý pleť nádherně vyhlazenou.

Katie, která se loni v červenu rozešla se svým manželem Tomem Cruisem (50), prozradila, že na obličej používá jen kosmetické přípravky, které obsahují mucin - hlemýždí extrakt.

"Minulý rok byl pro Katie tvrdý. Ví, že toho musí spoustu dohánět, pokud jde o její kariéru. Snaží se proto vypadat co nejlépe. Kamarádka jí doporučila šnečí gel a Katie je z něj nadšená," prozradil americkému magazínu Look zdroj z hereččina okolí.

Sama herečka tvrdí, že její pleť nikdy nebyla hladší. "Zázračným" účinkem krému je doslova ohromena. 

Katie Holmes pro Bobbi Brown
Autor: BOBBI BROWN COSMETICS

Trocha historie nikoho nezabije

Krém obsahující šnečí sliz byl populární v Koreji a Africe už před několika lety. Teprve nedávno se však díky renomovaných kosmetickým značkám rozšířil i do Ameriky a nakonec i do Evropy.

Primárně byl určen na "léčbu" pokožky postižené akné k redukci pigmentových skvrn a jizviček. Až když si před patnácti lety chilští sběrači hlemýžďů náhodou všimli, že se jejich kůže hojí rychleji a po ranách jim nezůstávají jizvy. Svůj poznatek neváhali zužitkovat a založili společnost na výrobu "omlazující" kosmetiky.

Zázračné produkty ze zvířecí říše

Nejde přitom zdaleka o jediný kosmetický výrobek, při jehož výrobě jsou použity netradiční ingredience ze zvířecí říše. Populární švýcarská kosmetika La Prairie má například řadu výrobků obohacenou o extrakt z kaviáru. Levnější variantu už nabízí i české firmy jako Dermacol či Ryor.

Další "lahůdkou" jsou séra a krémy s hadím nebo včelím jedem, kuřecím morkem, rybími šupinami či výkaly japonských slavíků.