Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílená Beckham: Na obličej si dává ptačí trus

28. ledna 2011 | 17:51

Některé ženy jsou pro krásu schopné udělat vše. Příkladem je i slavná modelka Victoria Beckham, která na ptačí "hovínka" obsahující pleťovou masku nedá dopustit.

Býčí či dokonce mužské sperma, rozemletí brouci, kuřecí morek nebo koňská moč, to jsou jen některé z bizarních kosmetických přísad, které jsou ženy schopné si ve jménu krásy nanést na pleť. A teď k nim přibyla další zázračná přísada. Slavičí exkrementy sbírané na japonském ostrově Kyushu.

Nemusíte cestovat daleko

Pokud po zázračné masce zatoužíte i vy, máme pro vás dobrou zprávu. Za letenku do Japonska nemusíte utrácet. Omlazující kúru si můžete dopřát třeba v kosmetickém salonu Geisha Facial v londýnském Hari’s nebo newyorském centru Shizuka Spa. Pleť pak budete mít zdravě lesklou, zbavenou odumřelých buněk.

Pleťová maska je prý naprosto bezpečná a hygienická. Přesto, že se vyrábí z ptačího trusu. Všechny bakterie jsou stoprocentně zahubeny, nepříjemný pach zmizí. Sesbírané exkrementy se usuší pod UV lampou, smíchají s rýžovými otrubami a minerální vodou. A omlazující kosmetický zázrak je na světě.

maska
Autor: profimedia.cz

Výstřední Beckhamovi si rádi připlatí

I když aplikace téhle masky není zrovna levnou záležitostí, v přepočtu vyjde na něco kolem čtyř tisíc korun, manželé Beckhamovi ji absolvují pravidelně. Je totiž všeobecně známo, že na svém vzhledu nikdy nešetří. Oba na kúru chodí již několik let a na její účinky nedají dopustit. Krémy s obsahem ptačích exkrementů používají i doma.

„Když Victoria navštívila Japonsko, obdivovala dokonalou pleť místních žen. Nakonec zjistila, že používají právě přípravek vyrobený ze slavičího trusu. Velice ji to zaujalo a když se vrátila do Spojených států zjistila, že i v New Yorku už existují salony, které kúru aplikují,“ prozradil médiím rodinný přítel. Victoria, která měla vždy problematickou pleť, má teď obličej bez vady.

Metoda neodolatelných gejš

Z Japonska zázračnou kosmetiku do Ameriky přivezla v roce 2007 Shizuka Bernstein. Tu inspirovala její matka vyprávěním o životě gejš. Feudální krásky si pomocí krému z ptačích exkrementů odstraňovaly nánosy bílého make-upu. "Působí jako dokonalý peeling. Navíc obsahují enzym, který štěpí buňky odumřelé zrohovatělé kůže," vysvětluje paní Bernstein. Navíc obsahují i guanin, látku, která je obsažena v perlách.

Jedna ze zákaznic newyorského salonu, Rachel Marshall (22), nedokázala skrýt svůj údiv, když zjistila, co se v zázračně působící masce skrývá: „Nechtěla jsem uvěřit tomu, že jsem na obličeji měla něco, co obsahuje ptačí exkrementy. Vůbec to ale nesmrdělo. Bylo to cítit spíš jako plesnivá rýže. Musím ale přiznat, že mám teď opravdu dokonalou pleť a cítím se skvěle."

Autor: Lenka Chvostová, Klena