Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tohle vás chytne u srdce! Muž (83) spatřil obličej své matky poprvé po 70 letech

26. dubna 2015 | 06:00

Slzy dojetí doprovázené výrazem nepředstavitelné radosti. To vše můžete spatřit ve tváři třiaosmdesátiletého muže, kterému maminka zemřela, když byl ještě dítě. Od té doby ji neviděl. Neměl jedinou její fotografii. Díky milující vnučce ji ale znovu spatřil. Počkat si na to však musel dlouhých sedmdesát let.

Thomas Cain si už svou maminku ani nepamatoval. Ora Mae zemřela v roce 1943. V té době mu bylo necelých třináct let. Zbyly mu na ni jen vzpomínky, které ale postupem času pomalu bledly.

Často o ní ale svým dětem a vnoučatům vyprávěl. Neměl však ani jediný její obrázek. Jedna z jeho vnuček, devětadvacetiletá Andrea Ferrell, proto začala pátrat na vlastní pěst a nakonec u vzdáleného příbuzného fotografii své prababičky z roku 1920 skutečně objevila. Nechala ji zvětšit, zarámovat a dědovi ji zabalila jako dárek k narozeninám.

Emotivní video z roku 2013 ukazuje, jakou radost svým neobvyklým dárkem dědečkovi udělala. Ten si nejdřív neuvědomuje, co že to vlastně drží v ruce. Jeho dcera Jouce, která sedí vedle něj, mu říká: "To je tvoje máma." Šokovaný Thomas se jen zmůže na výkřik: "To, co...?!"

Když mu dojde, na koho se to vlastně dívá, začne tiše plakat. Pak se jen ptá: "Odkud ji máte?" Vnučka mu vysvětlí, že fotografii objevila u vzdáleného příbuzného, který žije na Floridě, poté, co zveřejnila inzerát v místních novinách.

Nebylo to však tak snadné. Pátrání jí trvalo celé dva roky. Nakonec však byla úspěšná. Teď se snaží najít ještě obrázek dědečkova otce, který také zemřel, když byl mlád. Snad se toho Thomas Cain dožije. Pak by byl jistě tím nejšťastnějším člověkem na světě.