Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lauren (28): Žena, která má dvě vagíny!

Fotografie
9. června 2010 | 15:50

Tak tahle dívka má něco, co ostatní ženy mají jen jednou. Lauren má o jednu vagínu navíc. „Ze začátku jsem si myslela, že ji mám moc malou. Pak jsem ale zjistila, že jsou dvě,“ říká osmadvacetiletá Britka. Jak se s šokujícím nálezem vyrovnala?

Výjimka jako tato se stane jen pár ženám v generaci. Proto o tom, že je něčím výjimečná, Lauren dlouho netušila. Sice předpokládala, že je něco v nepořádku, ale ani po vyšetřeních u lékařů se nic nezjistilo. Museli ji dovést až na operační sál, aby ji mohli sdělit kuriózní diagnózu.

Záhada pro lékaře

„Prostě jsem si dlouhou dobu myslela, že je moje vagína malá,“ svěřuje se Lauren. „Hodně sexuálních pozic mi přišlo nepohodlných a nikdy jsem si to s mužem moc neužila.“. Několikrát šla na testy, výtěry. Ale pokaždé je dělaly sestry. Nenapadlo je volat doktora. Když výsledky byly negativní, rozhodla se dívka vyhledat gynekologa.

Měla velké obavy, co se s jejím tělem děje. Její menstruace trvala neuvěřitelných dvacet jedna dní z měsíce. „Vždy mi na chvíli odezněla a pak znovu začala v plné síle,“ vypráví mladá žena. Myslela si, že dlouhou periodu si způsobila sama. Brala totiž nepřetržitě tři roky antikoncepci a pak vysadila. Přesto šla k lékaři.

Kuriózní objev

„Gynekolog mně řekl, že mám pravděpodobně dvě dělohy a měla bych jít na operaci, abych mohla někdy bez problémů počít dítě,“ povídá dál Lauren. Vzali ji na sál, začali operoval, ale zákrok nedokončili. Britka se probudila v posteli obklopena lékaři. „Byli celí vzrušení a netušila jsem, proč po mě s lehkým úsměvem pokukují,“ vzpomíná Lauren. Doktoři ji prozradili, že nemá jen dvě dělohy – má zdvojené vše. Vaječníky, vagínu. „Byla jsem v šoku!“

Když se zprávu dozvěděl Lauřin přítel, tak se také dlouho nemohl vzpamatovat. „Pak se mě ale zeptal, jestli je pravda, že na levé vagíně jsem stále panna,“ se smíchem vzpomíná Britka. „Docela byl nadšený z toho, že sním můžu zažít své poprvé. Když vlastně podruhé.“ Lauren od lékařů byla také poučena o tom, že pokud bude chtít otěhotnět, musí na jedné straně stále přítel používat kondom. „Chápete? Mohla bych  otěhotnět, zatímco bych už čekala jiné dítě. Je to docela směšné to moje tělo,“ komentuje s anglickým humorem Lauren.

Autor: amp