Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?

  • 30. dubna 2017 | 06:00

    Nemusíte křičet nahlas, co cítíte, někdy stačí malé gesto, kterým vyznáte lásku a vyjádříte radost z toho, že spolu můžete být. Těchto pět věcí zkuste praktikovat a hned bude doma veseleji. Jo, a zítra se nezapomeňte políbit pod rozkvetlou třešní. To je taky maličkost, která se možná jeví jako trapná, ale věřte, že tomu druhému udělá radost.

  • Udělejte něco za toho druhého

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je krásné, když uberete z talíře každodenních činností takovou, kterou nedělá ten druhý rád nebo u které se trápí. Je to často obyčejná blbost, která vlastně skoro nic neznamená, ale věřte, že pro váš vztah je to neuvěřitelně pozitivní. To, že uděláte něco za druhého, je vlastně způsob, jak mu projevíte lásku.

    Potřebujete inspiraci, jak projevit druhému lásku? Najdete ji v našem videu:

    Video se připravuje ...
    12 jednoduchých způsobů, jak vyjádřit lásku • VIDEO: Youtube/BPŽ

     

     

  • Skládejte si komplimenty

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je příliš snadné poukazovat na to, co váš partner dělá zase špatně, ale upozornit ho na to, co dělá dobře, stojí za to. „Buďte pozitivní, potvrzujte věci, které se vám na partnerovi líbí, jako jsou jeho vzhled, úsměv nebo něco, co dobře řekl nebo udělal,“ říká odbornice na mezilidské vztahy April Masini. Maličkost, díky které se ten druhý bude cítit přitažlivě a sebevědomě.

  • Pište si milostné vzkazy

    ...
    Autor: Profimedia

    Komu by se po deseti patnácti letech chtělo posílat zamilovaná psaníčka nebo e-maily svému partnerovi? Ovšem měli byste to zkusit. Jak říká April Masini, krátkým psaníčkem, třeba jen na obyčejném barevném kancelářském lepicím papírku, dokážete zlepšit náladu tomu druhému na hodně dlouho. Stačí nakreslit smajlíka nebo napsat krátký vzkaz, přilepit ho na kávovar, do koupelny na zrcadlo nebo na kufřík, který nosí do práce. „Vyjádřete jedinečnou myšlenku a udělejte to upřímně. Tohle malé gesto bude pro vašeho manžela znamenat moc,“ říká Masini.

  • Zeptejte se, jaký měl váš partner den

    ...
    Autor: Shutterstock

    Možná vám to připadá jako hloupost, ale i tahle jednoduchá a krátká otázka může tomu druhému zlepšit náladu. Jakmile mu položíte tuhle otázku, projevíte tím zájem o jeho aktivity. „Dáte mu tím najevo, že to, co dělá, je pro vás důležité. Když vám pak začne něco vysvětlovat, aktivně poslouchejte. Partner se pak bude cítit důležitý a bude mít pocit, že mu rozumíte,“ říká psycholožka Masini.

  • Neválcujte se a zbytečně nebojujte

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nemusíte přece pokaždé vyhrát! Místo boje řekněte: „Dobrá, tak se budeme dívat na ten film, na který chceš ty!“ Nebo cokoliv jiného. „Pokud se soustředíte na každodenní interakce, vsadím se, že najdete hromadu situací, do nichž se vlastně nechcete dostat a do kterých jste tlačeni. Snažte se je odklidit z cesty a raději některé věci neřešit,“ radí vztahová koučka.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.