Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první

  • 18. ledna 2017 | 06:00

    Rozvod bývá pro většinu lidí poměrně frustrující záležitostí. Jistě, rozejít se dá i po dobrém, přesto to není žádná radost. Koho by hned napadlo ohlížet se po někom jiném? Věřte, že někdo jiný na vás tam někde čeká, a navíc druhý vztah může přinést nečekané výhody. Jaké to jsou a proč bývá druhé manželství lepší než to první?

  • Máte toho více společného

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ať už je to posedlost pizzou, sushi nebo cyklistikou, ve druhém vztahu obvykle hledáte víc společných věcí, než které jste měla s prvním partnerem. Ono to je celkem přirozené, z nějakého důvodu jste se rozvedla, takže už víte, co vám vadilo nejvíc, a snažíte se toho vyvarovat. Podvědomě tedy hledáte muže, se kterým si budete prostě víc rozumět ve více věcech, takže se nebudete tolik dohadovat.

  • Vycházíte si víc vstříc

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ve druhém manželství už se většinou netrápíte tím, kde budete bydlet, jak moc budete cestovat a kolik hodin budete pracovat. Jednoduše budete vstřícnější a vaší prioritou bude vzájemná pomoc, a to i v profesních životech.

     

  • Nemusíte si na nic hrát

    ...
    Autor: Shutterstock

    Už jste přišla na to, že nemá smysl držet v sobě zášť a vztek na toho druhého, když neudělá přesně to, co jste si přála, aby udělal. Není děd Vševěd, takže ve druhém manželství raději řeknete nahlas to, co chcete, místo toho, abyste hrála nějaké podivné hry kdo s koho. Pokud vám něco vadí, nebudete to v sobě dusit jako poprvé, ale narovinu si o všem promluvíte. Manželství není jen zábava, je to taky umění silné komunikační dovednosti. A to teď už víte.

  • Pomáháte si vzájemně i v domácnosti

    ...
    Autor: Shutterstock

    Druhá manželství jsou už velmi často o tom, že nemá ani jeden z vás potřebu si něco dokazovat. Už máte něco za sebou, jste starší, pracujete na plný úvazek, takže víte, že práce v domácnosti se holt musí udělat – podle toho, kdo má právě čas. Druhá manželství fungují efektivněji a oba partneři si z toho prvního přinesli ponaučení, že domácí práce nejsou politická záležitost.

     

  • Konečně jste schopni kompromisů

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ve druhém svazku to není tak těžké jako v tom prvním. Vaše ega už jsou méně hlasitá, však vám je taky o pár let víc. Nemusíte a ani nechcete neustále tomu druhému dokazovat, že jen vy máte patent na pravdu. Víte moc dobře, kdo jste, máte svou hrdost a víte taky, kde jsou vaše hranice kompromisů. Spolupráce je jediný způsob, jak být oba spokojení.

  • Neřešíte tolik krásu a vrásky

    ...
    Autor: Shutterstock

    V pětadvaceti vám zřejmě na vzhledu záleželo víc, než když vám táhne třeba na padesát. Ne že byste se neměla vůbec zajímat o to, jak vypadáte a jestli jste fit, ale kdo by řešil vrásky, když jsou důležitější věci? První manželství se pravděpodobně nerozpadlo kvůli tomu, že jste začali šedivět nebo přibrali pár kilogramů. Ve druhém manželství si uvědomíte, že svého partnera milujete takového, jaký je. Bez podmínek.

  • Vážíte si každé chvíle

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ponaučení z prvního manželství je jasné: nezapomínat si užívat každý den, který spolu strávíte. Spousta párů se rozvedla právě kvůli tomu, že spolu oba přestali komunikovat, smát se a užívat si života. Je to mnohem důležitější než řešit zvednuté záchodové prkénko nebo pohozené ponožky u koše na prádlo. Odsouvat společně strávené chvíle není cesta ke spokojenému manželství. Proto to v tom druhém neděláte. 

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, sex, manželství, rozvod
Diskuse ke článku
.