Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zuby na něj prozradí, jaký je milenec! Vědci odhalili děsivou souvislost

26. září 2017 | 06:00

Čištění zubů a jejich zdravá kondice má vliv na to, jakým způsobem funguje jeho mužná chlouba. Už na první pohled tedy můžete poznat, že muži se zdravým, běloskvoucím úsměvem jako z časopisu mají mnohem větší šanci, že v posteli obstojí než ti, kteří se o svůj chrup nestarají. Vědci odhalili proč!

Samozřejmě se zdá logické, že se nám bude víc zamlouvat muž s hezkým, zdravým úsměvem než ten s vykotlaným chrupem. Ovšem nejde jenom o vzezření, zkažené zuby, tedy respektive záněty dásní, mají zdravotní dopad na poruchu erekce mužů. Přišlo se na to díky studii, kterou provedli vědci v Taiwanu.

Autor: shutterstock

Muži s erektivní dysfunkcí měli o sedmdesát devět procent vyšší šanci být diagnostikováni také se zánětem dásní než ti, kteří problémy s erekcí netrpěli. K zánětu dásní dochází tehdy, pokud se odchlípne od zubů, utvoří se pod ní kapsa a bakterie mají pré.

Podívejte se, co odborník radí na mužovo selhání v posteli:

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit mužovo sexuální selhání. • VIDEO: Adam Balažovič

Chronický zánět dásní může být příčinou porušení endotelových buněk, které vystýlají cévní stěny, a jak víme, krevní cévy mají velký vliv na erekci. Pokud jsou tedy buňky poškozeny, může dojít k neschopnosti dosáhnout erekce. To je jen první varování. Pokud váš partner trpí touto nepříjemností, pošlete ho kromě zubaře také na vyšetření srdce a krevního oběhu.