Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

10 tipů, jak se znovu bláznivě zamilovat do svého muže

  • Zažehněte znovu plamen vaší lásky
    16. července 2014 | 06:00

    Pokud svého muže nesnášíte, chystáte se rozvádět nebo dokonce k násilnému trestnému činu, tento článek není pro vás. Čtěte dál, jen pokud svého muže stále milujete, ale trochu postrádáte to mravenčení v břiše, které vás k němu na počátku přitahovalo. Poradíme vám, jak ho znovu objevit.

    Popravdě: chcete-li ve vztahu vykřesat novou jiskru, bude to milé dámy nejspíš na vás. Ne, že by muži nebyli něčeho takového schopni, ale věnují vztahovým nuancím mnohem menší pozornost než my. Tudíž si pohasínajícího plamínku nejspíš ani nevšimli, proto nemají potřebu něco měnit. Ale proto nad nimi nelámejme hůl. Možná mají míň vlasů a trochu větší bříško, ale pořád jsou to oni. Ti samí muži, do nichž jste se před lety bláznivě zamilovaly.

  • Vzpomínejte na to nejlepší

     

    Autor: Shutterstock

    Vzpomenete si, čím vás vlastně ten váš před lety okouzlil? Vtipem, sebejistotou nebo názory? A čím vás přiměl, abyste se mu zaslíbila na celý život. Třeba jak vás dojímalo, když si trpělivě hrál se synkem vašich kamarádů. Nebo ten večer, kdy jste si zabouchli klíče v bytě a zatímco vy jste panikařila, on vyšplhal otevřeným oknem dovnitř. Určitě si vybavíte desítky situací, kdy jste na svého muže hleděla s obdivem.

     

  • Obdivujte ho, určitě je za co

    Autor: Shutterstock

    Hledět na muže s obdivem je základním předpokladem lásky. Na sto procent se váš muž nezměnil v někoho jiného. Pořád dělá věci, které vás před pár lety okouzlovaly, jen je dnes považujete za samozřejmost. Bohužel určitě dělá spoustu věcí, které tehdy nedělal a kterými vás pěkně štve. Ale najdete-li k nim protiváhu v těch, za něž ho můžete obdivovat, hned ho uvidíte v příznivějším světle. Nejspíš také zjistíte, že kvality vašeho drahého mají větší váhu nežli jeho neřesti. Co jsou špinavé ponožky na podlaze či neumyté nádobí proti velkorysosti, laskavosti a schopností rozchodit stávkující tiskárnu?

     

  • Dbejte o sebe navzájem

    Autor: Shutterstock

    Pamatujete, jak jste si na počátku vašeho vztahu oblékala i na doma sexy tričko. Lámala si hlavu, jestli k outfitu na malování pokoje bude lepší červený šátek nebo modrý? A dneska se loudáte po domácnosti ve vytahaném triku a legínách. To nikoho zrovna neláká k tomu být k vám dvorný a pozorný, jak byste si představovala. Snažte se proto být ve společně tráveném čase nenápadně šik (stačí staré triko s velkým výstřihem laškovně padajícím z ramena, místo make-upu BB cream a slušivě upravené vlasy). Pokud vám vadí, jak se doma šatí váš drahý, prostě mu kupte nové oblečení na doma, pěkné trenky či boxerky a místo tepláků pohodlné kapsáče či pláťáky.

  • Usměv plodí úsměv

    Autor: Shutterstock.com

    Jasně, ne vždycky je vám do smíchu, ale humor je nejlepší zbraň proti neshodám, domácímu dusnu a napětí. Proto máte-li pocit, že se na vás muž mračí, což nijak zvlášť sexy není, zkuste se na něj hezky usmát. Možná vám to přijde hloupé, ale vězte, že i když se usmějete na úplně cizího člověka, obvykle vám odpoví úsměvem. Proč by v tom měl být váš muž výjimkou?

      

  • Zakoukejte se

    Autor: shutterstock

    Zdá se vám, že vás už partner nesvádí a vzájemné něžnosti bere jako samozřejmou rutinu? Jenže na svádění musejí být dva. Vzhledem k tomu, že už spolu asi žijete nějaký pátek, možná se jeden druhému už pomalu ani nepodíváte do očí. Mluvíte spolu přes rameno a ve spěchu. A to je chyba, vždyť právě v očích se rodí touha. Dívejte se muži do očí, když s ním mluvíte. Prohlížejte si svého muže jako to první ráno ve společné posteli. Znovu si zamilujte vrásečky smíchu kolem jeho očí. Jeho legrační soustředěný výraz, když něco dělá a jiskru v oku, když o něčem vášnivě diskutuje. Zakoukejte se do něj jako tehdy.

     

  • Dotýkejte se a tulte se

    Autor: shutterstock.com

    Byly doby, kdy vás každý jeho bezděčný dotek dostával do kolen. Dnes přijímáte pusu na přivítanou, aniž byste vzhlédla od práce či televize. Jeho pokusy o něžnosti odrážíte s tím, že jsou tu děti a není čas. Udělejte si ho. Chlapi jsou sice páni tvorstva, ale za pohlazení by šli světa kraj, ať už je jim 6 nebo 40. Stejně jako vy potřebují  bezděčné doteky, objetí jen tak a letmé polibky. Pokud budete jeho snahy o intimitu odmítat, přestane se o ni snažit, a vy budete mít pocit, že už o vás nestojí.

  • Spěte společně

    Autor: Shutterstock

    Zde nebude řeč o sexu ale opravdu o spánku. Není většího zabijáka partnerské intimity, než usínání každý na své straně postele. Stejně tak, když chodíte spát každý v jiný čas. Zkuste sladit svůj spánkový režim, tak abyste usínali ve stejnou hodinu a stejně se i probouzeli. Těch pár minut před usnutím a ráno po probuzení, kdy se můžete tulit pod peřinou a na chvíli se schovat před celým tím rodinným cirkusem je k nezaplacení. Nemluvě o snídani do postele a v úvodu zmíněném sexu.

     

  • Chvalte ho

    Autor: Profimedia.cz

    Sama víte, jak je ubíjející, když nikdo ani slůvkem neocení všechnu tu práci, kterou doma odvádíte. Nedělejte to samé vašemu partnerovi a oceňte, že vyřídil povinné ručení, odstěhoval se sousedem tu starou lavici ze dvora, vynesl balíky vody do čtvrtého patra, rozdělal oheň na grilování, uložil něco velkého těžkého někam vysoko a bůhví, co ještě vaši chlapi dělávají. Budete–li svého muže chválit, dodáte mu sebevědomí a navíc si u toho sama uvědomíte, kolik obdivuhodného, hezkého či užitečného pro vás a potažmo pro rodinu dělá.

     

  • Chvalte ho jako superhrdinu

    Autor: Profimedia.cz

    V běžném partnerském soužití se časem páry přestanou poslouchat. Zkrátka každý rychle potřebuje říct své a druhého vnímá jen na půl ucha. Vnímejte, co váš partner říká, co ho zajímá, co si myslí o světě a lidech kolem sebe. Určitě zjistíte, že se na mnoho věcí díváte stejně. Nic nesbližuje více, než společný pohled na věc. A máloco činí muže šťastnějším a sebevědomějším, to znamená i  přitažlivějším, než když mu dává žena zapravdu.

  • Chlubte se s ním

    Autor: Profimedia.cz

    Mluvíte-li o svém muži jako o nemožném pitomci, budou ho za něj mít i vaše kamarádky. A na někom, koho mají vaše kamarádky za pitomce, není nic sexy. Pokud tedy svého drahého v dívčím kroužku pochválíte, oceníte a případně se pochlubíte jeho úspěchem, budou vám ho ostatní závidět. A to tedy sexy je!

Diskuse ke článku
.