Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nehubněte! Přijdete o romantiku

Hubnutí může neblaze ovlivnit váš vztah.
19. listopadu 2013 | 14:23

Pomysleli byste si, že váš romantický partnerský vztah může poškodit taková věc, jako to, že jste zhubli? Pokud totiž zhubne jen jeden z partnerů, může to znamenat velké komplikace.

Podle amerických vědců dokáže snížení váhy jednoho z partnerů způsobit nenapravitelné škody na vztahu, ze kterého může díky tomu vymizet veškerá romantika. Jak může taková věc, jako shozených pár kilo ovlivnit dlouhotrvající vztah? Podle vědců vlastně nejde ani tak o hmotnost, jako o žárlivost na partnera, který je teď mnohem více atraktivní.

„Lidé by měli vědět, že hubnutí má na vztah vždy vliv, lepší nebo horší, komunikace při hubnutí hraje nejdůležitější roli, pokud chtějí partneři tento vztah udržet zdravý,“ tvrdí docentka psychologie Lynsey Rom z North Caroline State University, která spolupracovala na výzkumu s kolegy z University of Texas.

Hubnutí
Autor: Shutterstock.com
Pusťte se do hubnutí společně

Pokud tedy chcete změnit svoji postavu, ale nechcete riskovat váš vztah, budete se asi muset do cvičení, diet a zkrášlování pustit ve dvou. Ne nadarmo se říká, že ve dvou se to lépe táhne a navíc se vám nestane, že na sebe budete s partnerem žárlit.