Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Cviky pro lepší orgasmus: Stihnete ho dřív než dočíst tenhle článek!

Posilovat pánevní dno můžete kdykoli a kdekoli. Vaše tělo to ocení!
24. října 2012 | 17:54

Lámete si hlavu, jak zlepšit svůj sexuální život? Už jste vyzkoušela Kegelovy cviky? Tenhle trénink založený na stahování pánevního svalstva má neskutečné účinky – a můžete ho provádět kdekoli!

Lepší, delší a silnější orgasmus máme všechny ve vlastních rukou. Nebo spíš svalech. Za to, že nás naučil je používat trochu jinak, než jsme zvyklé, vděčíme americkému gynekologovi Arnoldu Kegelovi.

Jeho metoda, která dokáže udělat ženám život trochu hezčí, pochází už ze 40. let minulého století. Ve své době vzbudila rozruch a kontroverzi, dnes už je to běžná součást života mnoha lidí. Včetně Samanthy ze Sexu ve městě!

Kegelovy cviky můžete dělat kdekoli: při čištění zubů, ve frontě na poště, při čekání na tramvaj nebo v kanceláři. Stačí, když budete dostatečně uvolněná. Budete-li je provádět denně, výsledky pocítíte už po pár měsících.

Mají totiž zázračné účinky:

Všem ženám přispívají k lepšímu sexuálnímu prožitku.

Těm, které nikdy neměly orgasmus nebo ho přestaly mít třeba po porodu, pomáhají k jeho dosažení.

Ženám po menopauze zlepšují přirozenou vaginální lubrikaci.

Ty, které trpí inkontinencí, díky nim snáze udržují moč.

...
Autor: p

Najděte pomocníky

Ne, nepotřebujete sexy svalovce, jen vlastní svaly pánevního dna. Jsou to ty, které používáme, když chceme zadržet moč. Pozor, abyste si je nespletla se svaly břišními, hýžďovými nebo stehenními. Máte je?

Stahujte a uvolňujte

Nejjednodušší cvičení spočívá ve stažení svalů na 1–3 vteřiny a jejich povolení na stejnou dobu. Čím „kegelovsky zkušenější“ budete, tím déle mohou jednotlivé stahy trvat, nepřekračujte ale pět vteřin. Každý den udělejte tři série po deseti.

Zkuste rychlovku

Stahujte a uvolňujte svalstvo pánevního dna tak rychle, jak jen to půjde. Každý den si dopřejte tři série po deseti stazích.

...
Autor: profimedia.cz

Vytlačujte

Cvik pro pokročilé: Stáhněte celou pánevní oblast, jako byste se snažila vsát do pochvy vodu. Pak si představte, že ji vší silou vytlačujete ven. Tentokrát můžete zapojit i břišní svalstvo. Opakujte desetkrát denně.

Autor: mab