Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Muži předstírají orgasmus stejně jako ženy!

Nejen ženy dokáží mistrně předstírat orgasmus.
11. listopadu 2010 | 07:35

Každého napadne, že to technicky snad ani není možné. Opak je však pravdou! Myslíte si, že váš partner při sexu nemůže podvádět. Předstírat vyvrcholení. Musela byste to přece poznat. Mýlíte se! Blesk.cz odhalil tajné praktiky našich mužských protějšků.

Z výzkumu, který ve spolupráci se Sexuologickým ústavem v Praze realizovala agentura STEM/MARK a kterého se zúčastnilo 805 mužů a 800 žen ve věku od 35 do 65 let, vyplývá mimo jiné i to, že nejoblíbenější sexuální aktivitou Čechů je klasická soulož. Nás však zaujal i jiný a trochu udivující výsledek výzkumu.

Zajímavým zjištěním je, že předstírání orgasmu není zdaleka doménou žen (dvě třetiny dotázaných alespoň občas zahrají svému partnerovi "divadýlko" v posteli). Až 25 % mužů se totiž přiznalo k tomu, že někdy v životě předstírali orgasmus.

Proč muži své vyvrcholení jen předstírají?

Jaký k tomu mají důvod? V mnohdy stejných případech jako ženy. Nechtějí svůj protějšek zklamat. Od muže se přeci všeobecně očekává, že dosáhne orgasmu pokaždé, když ke styku dojde. Ale skutečně vždy tomu tak není, a dotyčný to může vnímat jako svoje selhání. A to je rozhodně něco, s čím se partnerce nikdo nechce pochlubit. Muž se také může obávat reakce své partnerky. Pokud se jí svěří, že nemůže zrovna vyvrcholit, žena takovou situaci může vzít osobně a začít přemýšlet, zda je pro něj stále přitažlivá jako na začátku vztahu. A konflikt by byl na světě.

Sexuolog Radim Uzel, kterého jsme se na jeho názor ohledně mužského předstírání orgasmu zeptali, nám odpověděl. „To, že občas muž předstírá vyvrcholení, bych určitě nebral jako vážný problém. Občas tohle muži prostě dělají. Buď chtějí milování s partnerkou urychlit ke konci nebo chtějí svému protějšku prostě udělat radost.“.

Muže prozradí ejakulace? Omyl!

A muži samotní? I ti se na internetu předhánějí s tipy, jak „to“ provést tak šikovně, aby to partnerka nepoznala. „Nejjednodušší praktikou, kterou slečna zaručeně nikdy nepozná, je kondom. Pokud ho hned po milování sundám, na to, že jsem vyvrcholení pouze předstíral, moje spolunocležnice nikdy nepřijde!“, říká na jedné internetové diskuzi muž pod přezdívkou Adam (26). Druhý účastník debaty, René (34), v diskuzi dále přidává svoji zkušenost. „Pokud už chci sex ukončit, ihned z partnerky vystoupím a sáhnu po papírových kapesníčcích. Pokud se na to moje holka vyloženě nebude soustředit, nemůže nic poznat“.

Na druhou stranu ženy musí uznat, že partnerovi mnohdy nejsou k milování svolné. Ale na rozdíl od nich se muži na bolest hlavy ale vymlouvat nebudou, to se na mužského nesluší. Místo toho raději dostojí předsudku, že je muž vždy připraven a svoji partnerku nikdy neodmítne. Možná i za cenu toho tolik omílaného předstíraného orgasmu.

Setkali jste se u svého protějšku s předstíráním orgasmu? Přišla jste na to? Popište nám své zkušenosti a přijdejte svůj názor do diskuze pod článkem.

Autor: NBr, Kšim