Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Krabičková dieta

Krabičková dieta
14. prosince  2014 
 13:28

Odborníci vidí krabičkové diety rádi, protože to je spolehlivá cesta k tomu, jak zhubnout. Bohužel se však nedá říci, že každá krabičková dieta je trefou do černého - některé například zaručují pouze nízký energetický příjem, ale nikoli už dostatečné výživové hodnoty. Jinými slovy, člověk sice hubne, ale chybí mu například bílkoviny nebo minerály. 

Co od ní čekat: Pomalý úbytek váhy, který vám vydrží, navíc vás správně sestavená krabičková dieta naučí jíst tak, abyste si novou nižší váhu udrželi.

Výhody a nevýhody: Pro mnoho lidí je překážkou vysoká cena, hodně záleží také na tom, jak jsou krabičky sestavené.

Krabičkové diety by měly být nástrojem v rukou odborníka, který by měl přesně podle vašich požadavků a po posouzení zdravotního stavu rozhodnout, zda se pro vás hodí a jak vydatná by dieta měla být.

Měl by klienta vyšetřit a zhodnotit jeho energetický výdej (základní energetický výdej + pohybovou aktivitu) a stanovit si cíl - například hubnutí, zvýšení podílu svalové hmoty, udržení hmotnosti či přibrání.

Krabičková dieta zaměřená pouze za nízký energetický příjem v sobě skrývá riziko nutriční karence – nedostatku, případně nevyvážené diety.

Zaměřte se na firmy, jejichž krabičková dieta má dobré reference nejen od zákazníků, kteří díky jejím výrobkům zhubli, ale také od odborníků na výživu či lékařů, kteří spíše posoudí nutriční vyváženost. Je to důležité nejen kvůli zdraví, ale také proto, aby vás krabičky naučily jíst méně a přitom zdravě, což je nejlepší předpoklad k udržení váhy.

Jedním z řešení je to, že si krabičkovou dietu začnete připravovat sami doma - pak si například s sebou do práce vezmete přesně dané množství jídla k svačině či obědu, nehrozí tak, že se na obědě s kolegy přejíte nebo že vlčí hlad zaženete narychlo koupenou sladkou tyčinkou z automatu.


Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji