Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Štíhlí s Bleskem: Boj s kily začíná!

15. února 2010 | 10:39

Šestice statečných žen se přímo před vašima očima pustila do boje s nadváhou. Mají za sebou teprve pár dní a před nimi je 8 týdnů. Jaké jsou jejich první dojmy? Jak je vidí jejich odborní konzultanti?

Jaroslava Stibůrková (45)
exekutorka, Praha

Původní váha: 95 kg
Už zhubla: 2 kg

• hubne za pomoci potravinových doplňků potlačujících hlad v pražském poradenském centru NUTRA BONA, www. nutrabona.cz

Porazí jojo efekt?

Paní Jaroslava není v hubnutí žádný nováček, jednou se jí dokonce už podařilo zhubnout díky dělené stravě 48 kilo! Jenže dostavil se jojo efekt a tak má zase 95 kilo. Chěla by zhubnout alespoň sedm a dostat se tak na konfekční velikost 46.

Po prvních dnech diety se cítí dobře, už má po prvním vážení dvě kila dole. V poradenském centru jí sestavili jídelníček a paní Jaroslavu překvapilo množství jídla, které může sníst. Díky přípravku Graciela z Nutra Bony má více energie a když ji honí mlsná, sahá po potravinovém doplňku Symba. Největší problémy má s časovým harmonogramem jídla, měla by jíst pravidelně 4x denně, jenže při její náročné práci je to trochu problém. Nicméně okolí, přátelé a hlavně její syn jí hodně fandí, takže se opravdu snaží vše dodržovat. Ještě ji čeká cvičení ve fi tness centru a porada s psychologem. Jaké asi budou jeho rady? To se dozvíte příští týden.

Největším nepřítelem paní Jaroslavy je nedostatek času
Autor: Jiří Hadač, Petr Merta, Slávka Červená, Michal Budík

Dana Malinová (45)
realitní makléřka, Praha

Původní váha: 89 kg
Už zhubla: 0 kg

• váhu se snaží shodit za pomoci Studia pro ženy, www.studioprozeny. cz podle programu Metabolic balance®.

Cíl – velikost 44

„Kdybych dopředu tušila, jaký ohlas mi účast v reality show Blesku přinese, nikdy bych se do něčeho takového dobrovolně nepřihlásila!“ říká paní Dana rozhodně. Nejvíce ji rozčarovala reakce jejího okolí, která nebyla vždycky příznivá. „Kdybych nebyla rváč, tak bych se na to fakt vykašlala. Ale o to víc to teď chci dokázat, protože jsem za posledních asi 10 let zkusila snad všechny preparáty a vyzoušela mnoho diet, jenže pokaždé se dostavil jojo efekt.“

Program Metabolic balance® je každé zákaznici doslova ušit na míru a proto je zapotřebí nejprve udělat podrobné krevní vyšetření a testy, a teprve na základě jejich výsledků připravit dietu. Celá tato náročná příprava zabrala nějaký čas, takže paní Dana začala s hubnutím teprve před dvěma dny. Jejím cílem je zhubnout o 10 kilogramů a dostat se na konfekční velikost 44. Majitelka Studia pro ženy Magdalena Mikulandová dává paní Daně velké šance, podle jejího názoru je paní Malinová vstřícná, otevřená a kritická sama k sobě, což je skvělý začátek.

Paní Dana absolvovala řadu vyšetření i měření. Obvod stehna má 63 cm.
Autor: Jiří Hadač, Petr Merta, Slávka Červená, Michal Budík

Bohumila Sadílková (48)
živnostnice, Brno

Původní váha: 83 kg
Už zhubla: 0 kg

• hubne pod dohledem brněnské dietologické poradny Nutrivia, www. nutrivia.cz

Sladkosti jsou tabu

Paní Bohumila nabrala kila po operaci kyčelního kloubu a z téměř 83 kilogramů by se chtěla dostat časem až na 65. V naší reality show by jí ovšem stačilo shodit alespoň první čtyři kilogramy. Po prvních dnech si pochvaluje, jak pečlivě se o ni ve studiu starají. Absolvovala vyšetření na přístroji body stat a odborníci pro ni vypracovali denní režim včetně pohybové aktivity. Její okolí ji velmi podporuje a drží jí palce.

Největším problémem je zatím pro paní Bohumilu chuť na sladké a na kávičku. A recept jak odolat? Když ji honí mlsná, tak si uvaří mátový čaj s medem a od dobrot utíká co nejdále. Její osobní výživová poradkyně Kamila Poslušná (26) dává paní Bohumile velké naděje na to, že se jí tentokrát opravdu podaří zhubnout. Podle jejích slov je zákaznice přístupná všem nutným změnám v životosprávně a je ochotná na sobě pracovat. I když problémem může být zpomalený metabolismus paní Bohumily, což je bohužel důsledek diet, které zatím nepříliš úspěšné držela. Podaří se jí to tentokrát?

K hubnutí patří i cvičení. Paní Bohumila o tom ví své. Chce to ovšem pravidelnost a vydržet!
Autor: Jiří Hadač, Petr Merta, Slávka Červená, Michal Budík

Ivana Palisová (37),
kadeřnice, Zlín

Původní váha: 71 kg
Už zhubla: 1 kg

• kila shazuje v Poradně pro výživu a hubnutí Renaty Mičové ve Zlíně, www.hubutizlin.cz

Odolá zabijačce?

Snem paní Ivany je zhubnout 11 kilo, ze 71 na 60. Přibrala před dvěma lety po operaci štítné žlázy a samotné se jí zhubnout nepodařilo. Proto se rozhodla jít do reality show s Bleskem a shodit za dozoru odborníků. V poradně jí sestavili jídelníček, během týdne už byla dvakrát na hodinu cvičit a už je o kilo lehčí. Taky ji první tři dny honila mlsná, ale držela se statečně a schroupala spoustu mrkve. Žaludek už se stáhl a menší porce vícekrát denně paní Ivaně vyhovují. Zatím největší problém má s tím, kde vzít čas na pravidelné cvičení. Polovina známých se jí směje, že se do soutěže přihlásila, druhá půlka přátel a hlavně rodina jí fandí. Manžel ji v jejím boji s nadváhou podporuje a synové (17 a 9 let) ji hlídají, aby nehřešila tím, co měla moc ráda – čokoládou a sladkou kávou.

Jenže o tomto víkendu čeká paní Ivanu opravdová zkouška ohněm – mají totiž doma zabijačku! Vydrží mezi takovými dobrotami, jako je tlačenka, výpečky, jitrnice, jelítka…? Uhlídají ji synové? To se dozvíte příští týden!

Usměvavou kadeřnici Ivanu čeká o víkendu zkouška ohněm
Autor: Jiří Hadač, Petr Merta, Slávka Červená, Michal Budík

Helena Pokorná (26)
na mateřské, Praha

Původní váha: 62 kg
Už zhubla: 0 kg

• snaží se shodit nadbytečná kila s programem DIET PLUS, www.dietplus.cz

Pohodlí z balíčků

Paní Helena se z téměř 62 kilogramů chce dostat na 50 a reality show Blesku jí má pomoci s nastartováním nového stylu stravování a shodit prvních pět kilogramů. Její stravovací režim byl totiž velmi nepravidelný a nezdravý. V rodině má během hubnutí velkou podporu, do soutěže se přihlásila díky svému manželovi. Paní Helena prošla komplexním vyšetřením za dozoru odborníka Mgr. Pavla Suchánka a od DIET PLUS dostala první zásilku kaloricky vyvážených jídel. Nemusí tedy počítat kilojouly a mít starosti s tím, jak dietně vařit, vše dostala až do domu, stačí jen rozbalit a jíst, případně předtím ohřát v mikrovlnné troubě. Denní energetická dávka se pohybuje kolem 6000 kJ. Podle slov manažerky Diet Plus Mgr. Lucie Hylské má paní Helena velké předpoklady k úspěšnému hubnutí, ovšem musí dodržovat předepsaný jídelníček a jíst opravdu pravidelně. Ze všech účastnic reality show to má Helena s dietním jídlem určitě nejsnadnější.

Bude jí chutnat? Podaří se jí díky balíčkům Diet Plus zhubnout kýžená kila?

Paní Helena zkouší nejpohodlnější systém hubnutí - pomocí balíčků
Autor: Jiří Hadač, Petr Merta, Slávka Červená, Michal Budík

Představujeme poslední vybranou účastnici

Mária Fořtová (42)
úřednice

Bydliště: Kladno
Výška: 150 cm
Aktuální váha: 62,7 kg

Velikost šatů: 42–44
Cílová váha: 57 kg
Cílová velikost: 38
BMI: 28 (nadváha)
Míry: 94-84-108
Obvod stehna: 65 cm
Množství tuku v těle: 35,9%
Stav: vdaná

Kdy nabrala kila: „Po druhé dceři.“
Nejoblíbenější a nejčastější jídla: „Steak, svíčková“
Nejobvyklejší pití: „Voda s citronem“
Jak se stravuje v průběhu dne: „Vůbec nesnídám. Kolem 10. si dám například samotnou šunku s paprikou. Pak celý den většinou nic a večer si udělám jakékoliv maso a zeleninu. Pečivo a přílohy vůbec nejím.“
Sport: „Jezdím asi jednou týdně 20 minut na rotopedu.“
Proč se rozhodla hubnout s Bleskem: „Chci si koupit oblečení, které mi sedne.“
Kolik chce zhubnout: „5 kg“
Jak přesně bude hubnout: V pražském poradenském centru NUTRA-BONA (www.nutrabona.cz). „Do nového jídelníčku jí přidáme potravinové doplňky,“ řekla nutriční terapeutka Helena Takačová.

Paní Márii stačí zhubnout 5 kg. Jejím cílem je konfekční velikost 38.
Autor: Jiří Hadač, Petr Merta, Slávka Červená, Michal Budík

Autor: red