Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hubněte s redakcí do plavek: Čtvrtý jídelníček do konce měsíce

  • Hubnutí podle našeho jídelníčku je prostě hračka!
    23. dubna 2014 | 07:00

    Klidně se nám pochlubte, kolik kilo jste s námi už zhubli? My máme dole přesně 4 kilogramy - tedy více než jedno kilo za každý týden dodržování zdravého jídelníčku. Navíc venku se počasí už konečně vybarvuje, tak vytáhněte kolo, nebo obujte tenisky a utíkejte se provětrat!

  • Čtvrtek 24.4.

    Snídaně - 8:00

    v mikrovlnné troubě připravit jako kaši (asi 2 min. na plný výkon):

    • 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček (40g)
    • 200ml polotučného mléka
    • přidejte jablko a špetku skořice

    Dopolední svačina - 11:00

    • 125g polotučného tvarohu
    • velkou hrst najemno nasekané pažitky
    • 2 celozrnné špaldové krekry

    Oběd - 14:00

    • 40g celozrnných špaget (suchý stav)
    • 120g libových hovězích nudliček (orestovat na lžičce oleje)
    • přidat do pánve zeleninu a chvíli dusit:
    • 100g cherry rajčátek
    • 50g mraženého hrášku
    • 50g na nudličky nakrájené červené papriky
    • 2 jarní cibulky

    Odpolední svačina - 17:00

    • 100g bílého jogurtu (3,5% tuku)
    • 4 ředkvičky
    • 1/4 nastrouhané salátové okurky

    Večeře - 20:00

    salát ze:

    • 100g kuřecích prsou (orestovat na lžičce olivového oleje)
    • 100g jablka
    • 100g ledového salátu
    • hrst rukoly
    • hrst polníčku
    • 15g vlašských ořechů
    • lžička olivového oleje a lžička citronové šťávy na pokapání

  • Pátek 25.4.

    Snídaně - 8:00

    • celozrnný rohlík (60g)
    • 20g lučiny linie
    • 20g eidamu (30% tvs)
    • 100g zelené papriky

    Dopolední svačina - 11:00

    • 150g bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
    • 100g ovoce (jahody, borůvky, meruňky apod.)

    Oběd - 14:00

    • 60g celozrnného kuskusu (suchý stav)
    • 100g krůtích prsou na nudličky (orestovat na lžičce oleje)
    • 50g mraženého nebo čerstvého hrášku
    • 50g mražené kukuřice
    • 50g červené papriky na kostičky
    • jarní cibulka

    Odpolední svačina - 17:00

    • malý salát ze 150g čerstvé zeleniny
    • 50g čerstvého sýra (do 20% tuku)
    • plátek celozrnného chleba (40g)

    Večeře - 20:00

    lečo z:

    • 100g rajčat
    • 100g bílé papriky
    • cibule
    • 2 vajec
    • cibule

  • sobota 26.4.

    Snídaně - 8:00

    • 30g kukuřičných a špaldových lupínků
    • 150g bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
    • velká hrst jahod

    Dopolední svačina - 11:00

    • křehký chléb (50g)
    • 30g čerstvého sýra (do 20% tuku)
    • polovina salátové okurky (100g)

    Oběd - 14:00

    • 130g kuřecích prsou (orestovat na lžičce oleje)
    • 130g brambor uvařených ve slupce
    • 200g v páře vařené zeleníny (mrkev, hráček, brokolice, kukuřice, fazolky apod.)

    Odpolední svačina - 17:00

    • 100g polotučného tvarohu
    • 100g nakládané červené řepy

    Večeře - 20:00

    • 250ml kuřecího vývaru
    • s 200g vařené kořenové zeleniny
    • a 100g vařeného kuřecího masa

  • Neděle 27.4.

    Snídaně - 8:00

    • 2 plátky celozrnného chleba (80g)
      pomazánka z:
    • 50g lučiny linie
    • malé konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
    • najemno nastrouhaného jablka
    • najemno nastrouhané sterilované okurky

    Dopolední svačina - 11:00

    • banán
    • 250ml kefírového mléka

    Oběd - 14:00

    • 40g celozrnných těstovin (suchý stav)
    • 100g libové vepřové šunky nejvyšší jakosti
    • 100g salátové okurky
    • 50g pórku
    • 50g mraženého hrášku
    • 1 lžíce šťávy z limetky
    • 1 lžíce najemno nasekané petrželky
    • lžička olivového oleje

    Odpolední svačina - 17:00

    • krajíc celozrnného chleba (40g)
    • 20g žervé
    • mrkev

    Večeře - 20:00

    1/4 polévky z:

    • plechovky loupaných krájených rajčat
    • 50g červené cibule
    • 1 červené papriky
    • 1 stroužku česneku
    • 1l zeleninového vývaru
    • 80g těstovin do polévky (suchý stav)
    • hrst najemno nasekané bazalky

    posypat 10g parmazánu

  • Pondělí 28.4.

    Snídaně - 8:00

    • 50g nepraženého, neslazeného müsli
    • 150g bílého jogurtu
    • 100g ovoce (jahody, borůvky, maliny apod.)
    • 10g mandlí

    Dopolední svačina - 11:00

    • celozrnný chléb (50g)
    • pomazánka ze 100g tvarohu a nastrouhaných ředkviček (100g)

    Oběd - 14:00

    • steak z vepřové panenky (150g)
    • 250g grilované zeleniny (červená cibule, paprika, cuketa, lilek)

    Odpolední svačina - 17:00

    salát z:

    • 50g vodního melounu
    • 50g hrušky
    • 50g ananasu
    • 50g kozího sýra (do 30% tuku)

    Večeře - 20:00

    • 100g ve slupce vařených brambor
    • 100g kuřecích prsou (orestovaných na lžičce oleje)
    • 100g listového baby špenátu
    • 100g cherry rajčat
    • lžíce najemno nasekané petrželky

  • Úterý 29.4.

    Snídaně - 8:00

    • větší krajíc celozrnného chleba (60g)
    • 50g žervé
    • 100g mrkve (nastrouhat do tvarohu)

    Dopolední svačina - 11:00

    • 150g bílého jogurtu (3,5% tuku)
    • banán

    Oběd - 14:00

    • filet z lososa (120g)
    • 50g celozrnného kuskusu (suchý stav)
    • 50g cherry rajčat
    • 50g salátové okurky
    • 50g papriky

    Odpolední svačina - 17:00

    • proteinová tyčinka bez polevy

    Večeře - 20:00

    polévka z:

    • cibule
    • 150g mraženého hrášku
    • 250ml zeleninového vývaru
    • 2 lžic zakysané smetany
    • 50g libové vepřové šunky (nakrájet na kostičky do rozmixované polévky)
  • středa 30.4.

    Snídaně - 8:00

    omeleta z:

    • 2 vajec
    • 50g červené papriky
    • 50g čerstvého baby špenátu
    • jarní cibulky

    Dopolední svačina - 11:00

    • celozrnné grahamové sušenky (40g)
    • jablko

    Oběd - 14:00

    • celozrnné špagety 60g (v suchém stavu)
      v pánvi orestovat:
    • 100g libového vepřového masa
    • 100g červené papriky
    • 100g žluté papriky
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • lžíce sezamových semínek

    Odpolední svačina - 17:00

    • 250ml kefírového mléka
    • červené jablko

    Večeře - 20:00

    salát z:

    • 100g cherry rajčat
    • 100g salátové okurky
    • 70g mozzarelly
    • lžičky olivového oleje
    • hrst čerstvé bazalky
    • 10g kešu říšků
    • plátek celozrnného chleba (40g)
Autor: brig
Diskuse ke článku
.