Hubněte s redakcí do plavek! Jídelníček na celý týden

  • Hubněte s námi a do léta shoďte zdravě a bez jojo efektu.
    1. dubna 2014 | 07:00

    Za 3 měsíce tu máme parné léto a já jsem se letos rozhodla přestat fňukat a začít se sebou konečně něco dělat. Pokud i vy máte nějaké to kilo navíc, přidejte se k nám a sledujte nás celé 3 měsíce, jak nám to hubnutí jde. Protože společně to tento rok určitě dokážeme! A nemůžeme začít ničím jiným, než správným jídelníčkem na celý týden.

  • Úterý 1. dubna

    Snídaně - 8:00

    • Celozrnný chléb 70 g (= 1 plátek) lehce namazaný Lučinou linie.
    • 100g kvalitní krůtí šunky
    • Jablko

    Pozor na velmi tmavé pečivo! Nebývá celozrnné, pouze silně obarvené praženým obilím, celozrnné musí mít přímo v názvu „celozrnné“.

    Dopolední svačina - 11:00

    • 125g polotučného tvarohu (tj. polovina vaničky)
    • Banán

    Oběd - 14:00

    • Pánev wok z kuřecího a krůtího masa (60g a 60g v syrovém stavu)
    • 200g zeleniny (pórek, mrkev, paprika, bambusové výhonky)
    • Celozrnná rýže (40g v suchém stavu)

    Odpolední svačina - 17:00

    • Mrkev 2ks
    • Bílý jogurt do 3,5% tuku (150g)

    Večeře - 20:00

    • Celozrnné těstoviny (40g v suchém stavu)
    • Slitý tuňák ve vlastní šťávě
    • 250g zeleniny (rajčata, okurek, paprika, červená cibule apod.)
  • Středa 2. dubna

    Snídaně - 8:00

    • 5 zarovnaných polévkových lžic neslazených ovesných vloček (50g)
    • 15g mandlí či jiných ořechů
    • 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
    • 1ks ovoce

    Dopolední svačina - 11:00

    • 2 vejce na tvrdo
    • Malý plátek celozrnného chleba (50g)
    • 100g zeleniny

    Oběd - 14:00

    • 150g Lososa (v syrovém stavu) připravit na max 10g oleje
    • + bramborová kaše (100 g brambor, 20 ml mléka)
    • Salát ze 150g zeleniny

    Odpolední svačina - 17:00

    • Proteinová tyčinka bez polevy
    • Jablko

    Večeře - 20:00

    • Steak (120g v syrovém stavu)
    • Velký zeleninový salát (150g zeleniny) s čajovou lžičkou olivového oleje
    • Celozrnný kuskus (20g v syrovém stavu)
  • Čtvrtek 3. dubna

    Snídaně - 8:00

    • 2 plátky Kanckebrotu
    • 125g polotučného tvarohu smíchat s najemno nakrájenou červenou paprikou a červenou cibulkou

    Dopolední svačina - 11:00

    • Malá konzerva slitého tuňáka ve vlastní šťávě
    • malý celozrnný rohlík (asi 50g)
    • 100g zeleniny

    Oběd - 14:00

    • Kuřecí závitek ze 150g kuřecích prsou, 20g drůbeží šunky, 10g eidamu (30%), čtvrtka vejce natvrdo, 30g sterilovaných okurek a hořčice
    • Celozrnný kuskus (80g v syrovém stavu)
    • Velký zeleninový salát (250g) + max. 10g olivového oleje

    Odpolední svačina - 17:00

    • 125g polotučného tvarohu
    • Jablko
    • Corn spitz

    Večeře - 20:00

    • Zeleninová polévka připravená z 250g zeleniny (kromě brambor) a lžičky oleje
    • 100g tepelně upraveného masa - přidat do polévky
    • 2 plátky knackebrottu

    Polévku nezahušťujte moukou, ale pouze rozmixujte část uvařené zeleniny.

  • Pátek 4. dubna

    Snídaně - 8:00

    • Půl hrníčku celozrnných nepražených cereálií bez cukru se sušeným ovocem
    • 150ml bílého jogurtu (do 3,5% tuku)
    • Banán nakrájený na kolečka

    Dopolední svačina - 11:00

    • 150g sýra cottage - vylít smetanu
    • 100g zeleniny

    Oběd - 14:00

    • Libový vepřový plátek (150g) připravit na přírodní způsob
    • Celozrnná rýže (50g v syrovém stavu)
    • Velký zeleninový salát (200g) + max. 10g olivového oleje

    Odpolední svačina - 17:00

    • 100g olomouckých tvarůžků
    • 1 plátek křehkého chleba
    • Žlutá paprika

    Večeře - 20:00

    • Zeleninový salát ze syrové zeleniny (200 – 300g) a čajové lžičky olivového oleje
    • 80g sýra (do 30% tuku v sušině)
    • 1 plátek celozrnného chleba (50g)
  • Sobota 5. dubna

    Snídaně - 8:00

    • Míchaná vejce 2ks
    • 10ks cherry rajčat
    • 2 plátky knackebrottu

    Dopolední svačina - 11:00

    • 125g polotučného tvarohu
    • 100g zeleniny

    Oběd - 14:00

    • Kuřecí prsa bez kůže (150g) upravit na přírodní způsob na lžičce oleje
    • Vařené brambory (100g)
    • 150g dušené zeleniny

    Odpolední svačina - 17:00

    • Polovina konzervy sardinek v rajčatové šťávě (80g)
    • Plátek celozrnného chleba (50g)
    • 100g rajčat

    Večeře - 20:00

    • 200g dušené nebo syrové zeleniny
    • 20g nízkotučného sýra (do 20% tuku v sušině) + 50g libové kvalitní šunky
  • Neděle 6. dubna

    Snídaně - 8:00

    • 100g sýra cottage (slít smetanu)
    • 2 plátky celozrnného chleba (100g)
    • Jablko

    Dopolední svačina - 11:00

    • 25g ovesných vloček
    • 1 banán nakrájený na kolečka
    • 4 polévkové lžíce bílého jogurtu (do 3,5% tuku)

    Oběd - 14:00

    • 120g libového hovězího masa připravit na lžičce oleje a lžičce sojové omáčky
    • Přidat na kolečka nakrájenou žlutou a červenou papriku
    • 40g celozrnných nudlí (v suchém stavu)
    • Posypat 20g sezamového semínka

    Odpolední svačina - 17:00

    • 25g celozrnných sušenek
    • Hruška

    Večeře - 20:00

    • 45g červené čočky (v suchém stavu)
    • Plátek celozrnného chleba (50g)
    • 2 lžíce bílého jogurtu (do 3,5% tuku) vmíchat do čočky
    • 1 vejce uvařené natvrdo
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile