Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejlepší pepřové dárky na Vánoce

15. prosince 2022 | 06:00
Prezentace klienta |

Sbíráte nápady na vánoční dárky? Pojďte společně vybrat ten, který by pod stromečkem chtěl i samotný ježíšek! Abychom vám usnadnili hledání toho správného, vybrali jsme pro vás produkty, které zaručeně udělají radost každému gastro milovníkovi. Ať už hledáte to nejlepší koření, rum či sušené ovoce, vše máme v certifikované organické a nebo BIO kvalitě s Fair Trade certifikátem původu!

Před necelými třemi lety se Jiří Piskáček, původní profesí architekt, jinak milovník gastronomie, dobrého jídla, koření a grilování, rozhodl po ochutnání dosud nepoznaného a fantastického druhu fermentovaného Kampotského pepře skrze importéra v Německu, pátrat po jeho původu. Cesta za poznáním zdroje tohoto křupavého pepřového zázraku končila až v daleké Kambodži, přestože se nakonec ukázalo, že tuto rodinnou pepřovou farmu vlastní francouzsko-belgický manželský pár a k jeho překvapení se mu dokonce otevřela i možnost toto výjimečné koření dovážet.

Exotické chutě
Autor: Kampot.cz

Mezinárodní spolupráce

Díky této česko – francousko – belgicko – kambodžské, vskutku mezinárodní spolupráci, se do České republiky dostaly zcela nové druhy nejen Kampotského pepře, ale také dalších koření, z nichž se některé do této doby nedostaly ani na významnější vzdálenost od svého rodného tropického pralesa v srdci Kambodži. Patnácti druhy Kampotského pepře vlastní produkce totiž sortiment kampot.cz a La Plantation teprve začíná a spousta dalších pokladů se ukrývá na dalších stránkách toho nejvoňavějšího katalogu Fair Trade koření, které kdy zamířilo z Kambodže do Evropy.

Zásluhou La Plantation tak máte možnost ochutnat Kampotský pepř a další kambodžská autentická koření v nejširší paletě variant na světovém trhu na jednom místě, a to přímo na e-shopu českého importéra kampot.cz. Ve spolupráci s La Plantation pro Vás Jiří mimo jiné připravil několik lákavých tematických dárkových sad, které Vás jedním kliknutím dostanou do gurmánského ráje zaměřeného na pepře, asijskou kuchyni, ryby a nebo BBQ.

Kampotský pepř
Autor: Kampot.cz

Letošní trendy

Mezi novinkami tohoto projektu se jako první v letošním roce objevila zcela nová značka kambodžských rumů SAMAI, která zasáhla amatérské i profesionální odborníky ve světě prémiových rumů, stejně jako dříve La Plantation oslovila milovníky koření. SAMAI navíc ve svém pepřovém rumu používá červený Kampotský pepř z La Plantation – ten je tak nově možné zakoupit i v tekutém skupenství. 

Dárkové balení
Autor: Kampot.cz

Ale ani na Fair Trade farmě La Plantation nezaháleli a tak nedlouho po návštěvě majitelů Guy a Nathalie v Praze Jiří představil zcela novou řadu výrobků, tentokráte sušené ovoce kořeněné Kampotským pepřem. Aby původní řada koření nepřišla zkrátka, byla rozšířena např. o divoký zázvor a nebo galangal z rostlinek sklizených v původním divokém biotopu kambodžského pralesa.

Ani na samý konec roku se kampot.cz nevzdává myšlenky dovézt z Kambodže napřímo od malých výrobců co nejvíce autentických chutí a tak slibuje ještě jedno sladké překvapení  – WAT Chocolate – ručně vyráběnou bean-to-bar čokoládu z místních organických kakaových bobů z Mondulkiri, jak jinak než s Kampotským pepřem a kořením z La Plantation.

Čokoláda
Autor: Kampot.cz

Tipy na dárky

Pokud tedy potřebujete inspiraci jak vyřešit například patálie s výběrem dárků, kampot.cz je skvělým místem, kde najdete za pár stokorun dárek našlapaný exotickou chutí, navíc povětšinou v certifikované organické a nebo BIO kvalitě s Fair Trade certifikátem původu – nejenom chuť produktů, ale i místo jejich vzniku totiž stojí za prozkoumání. Vždy je totiž v pozadí umění místních obyvatel a jejich po generace předávaná zkušenost s prací s jejich tradičními surovinami!