Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak na rýmu u miminek a malých dětí

Nasivin Sensitive 0,01% a Nasivin Sensitive 0,025% jsou léčivé přípravky k nosnímu podání. Před použitím pečlivě čtěte příbalovou informaci. Obsahují účinnou látku oxymetazolini hydrochloridum
23. ledna 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Vaše miminko má rýmu a vy mu chcete pomoct kapkami. Jednou rukou držíte vzpínající se dítě a druhou odměřujete pipetkou kapky a trefujete se do nosíku. Kdo to zažil, jistě uzná, že to je boj. Jak dítěti i sobě jeho rýmu trochu ulehčit?

Podle statistiky trpí dospělý člověk běžnou virovou rýmou průměrně 2-4krát ročně. U malých dětí je to číslo mnohem vyšší, toto běžné onemocnění mohou dostat i 12krát do roka. Rýma je pro dospělého nepříjemná, ale sama o sobě nijak moc neomezuje. U malého dítěte je to jinak: rýma je pro něj velmi nepříjemná. Malé děti ještě neumějí pořádně dýchat ústy, takže pokud má miminko ucpaný nosík, je pro něj dýchání mnohem náročnější. Proto bývá pro kojence během rýmy velkým problémem kojení, neumějí dobře zkoordinovat sání a zároveň dýchání ústy. Před kojením dítěti dobře vyčistěte nos a odsajte hleny, aby se mu zprůchodnilo dýchání.

Nasivin
Autor: Merck

S rýmou je děťátko rozmrzelé, v noci často pláče a všechny budí. Pro rodiče znamená rýma u malého dítěte kolotoč čištění nosu, odsávání hlenů a kapání kapek proti rýmě. Kdo to zažil, jistě uzná, že to bývá boj: jednou rukou odměřit nosní kapky a trefit se s pipetkou do nosní dírky a druhou rukou držet řvoucí ratolest. Pokud chcete svému miminku i sobě „rýmové období“ trochu ulehčit, zkuste nový Nasivin Sensitive 0,01%. Díky novému způsobům dávkování, tzv. „skákající kapce“, vám stačí ke kapání  pouze jedna ruka, druhou můžete pohodlně držet hlavičku dítěte. Kapka se navíc odměří sama přímo z trysky a dávka je tak vždy přesná. Protože jde z lahvičky přímo do nosíku miminka, bez odměřování pipetkou, je zaručena i vyšší hygiena. Působení přípravku Nasivin Sensitive 0,01% vydrží až 12 hodin, takže se dítě i vy v noci lépe vyspíte.

Děti starší jednoho roku už dávno sedí a začínají chodit, takže ocení, když jim léčivo podáte rychle, při hraní a nemusíte je kvůli tomu vždy pokládat na záda. Pro ně je k dispozici sprej Nasivin Sensitive 0,025% (určen dětem ve věku 1 - 6 let). Nasivin Sensitive 0,01% a Nasivin Sensitive 0,25% zakoupíte ve Vaší lékárně.

Více informací o přípravku i o léčbě rýmy u dětí naleznete na www.nasivin.cz.