Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

12 důvodů, proč jet k moři

8. srpna 2011 | 14:47

Lékaři by pobyt u moře nejraději předepisovali na recept. Vybíráme pouhý tucet důvodů, proč sbalit do kufru bikiny a vydat se na horké pláže.

1. Je to nejlepší místo pro meditaci

Břeh moře je ideální místo pro meditaci. Stačí si sednout do písku nebo na kameny, zavřít oči, nechat se unášet rytmem mořských vln a nemyslet na nic.

U moře se dá skvěle nerušeně meditovat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

2. Nastartujete tělo

Mořské minerální a stopové prvky podporují krevní oběh a látkovou výměnu. Tělo se nastaví na optimální režim a začne pracovat mnohem efektivněji. Budete si cítit mnohem lépe a únava úplně zmizí.

3. Možná se zamilujete

Na dovolené poznáte spoustu nových lidí. Na pláži, u denního baru, v restauraci nebo při večerní zábavě. Nemusíte chtít za každou cenu někoho ulovit, stačí, když se příjemně naladíte a budete mít oči otevřené. Třeba právě letos na vás u moře čeká velká letní láska.

4. Odbouráte stres

Pobyt u moře není jen slaná voda, ale i relax, sluneční paprsky, teplý vzduch a odpočinek. Pohoda a vzdálení se od každodenních povinností vám uleví od napětí a dlouhodobého stresu.

Relaxace vás zbaví stresu
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

5. Dostanete akupresuru zadarmo

Chození naboso na pláži má nejen pozitivní vliv na klenbu chodidla, ale i vynikající akupresurní účinky. Kamínky a nerovnosti masírují jednotlivé body na chodidlech, které aktivují vnitřní orgány. Tím se vzpruží celý organismus.

6. Probudíte své smysly

Vůně olivovníků, pomerančů, datlí a lahodných místních vín má nedocenitelné účinky na vaše smysly. Všechno začnete vnímat mnohem intenzivněji.

U moře se nejlépe hubne s tropickým ovocem
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
7. Zhubnete

Strava v přímořských oblastech je velmi lehká a zdravá, bohatá na zeleninu a ryby, které obsahují hodně bílkovin, jódu a omega-3 mastných kyselin. Díky takovému jídelníčku můžete zhubnout dvě tři kila bez námahy.

8. Můžete snít

Hezké večery na pláži, dlouhé procházky, relaxace ve vodě. To všechno je ideální možnost k tomu pomyslně nebo doslova zavřít oči a zasnít se. Sněte o fantastické budoucnosti, vzpomínejte na krásné staré časy, myslete na něco velmi příjemného. Není to bez důvodu, příjemné myšlenky jsou léčivé. U moře na ně máte ideální klid.

9. Budete mít více sexu

Žádný stres, hodně sluníčka, klidu, pohody a spousta vnitřní energie – to všechno v nás budí větší chuť na milování. Dovolená je ideálním časem pro vášnivý sex nebo nové erotické experimenty.

10. Starosti se vám začnou zdát menší

Také máte pocit, že pár set kilometrů od místa, kde pracujete nebo žijete, jsou najednou vaše problémy menší? Je to ověřená pravda. Z plážového lehátka se vám starosti budou zdát méně vážné, podíváte se na ně s nadhledem a odstupem. S čistou hlavou možná najdete jejich dobré řešení.

Na dovolené se váš vztah prověří
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
11. Ověříte si sílu vašeho vztahu

Dovolené jsou statisticky kritickým momentem v partnerském životě. Najednou jste spolu po celý den a noc. Možná vám náhle začne vadit to, co jste doma ani nevnímala. Pokud jste se však doma hádali kvůli stresu a nedostatku času, moře vašemu vztahu určitě prospěje.

12. Budete krásnější

Viděla jste ženu, která by se od moře vrátila s hlubšími vráskami a shrbenými rameny? Naopak, všechny se vracíme nabité energií, zářící a jakoby mladší. Snažte se zachovat si svou „mořskou krásu“ co nejdéle.

Autor: red/Nový čas pre ženy, oli, Kbak