Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hoďte strach z menopauzy za hlavu! Oslavte 18. října Světový den menopauzy s GS Merilin Harmony, který vám přinese lepší zítřky

18. října 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Je pro vás menopauza strašákem? Už dávno být nemusí! I tímto obdobím, které mnoho žen považuje za konec svého ženství, můžete projít s hlavou vztyčenou. Důležité je se informovat, jak ve svém životě i přes nepříjemné změny zachovat energii a harmonii.

U většiny žen se menopauza dostavuje mezi 45 a 55 lety a přináší řadu nepříjemných příznaků, jako jsou návaly horka, pocení, přibývání na váze, problémy se spánkem či libidem a deprese. Již po 40. roku života je proto vhodné změnit životní styl, abyste pozdějším problémům, které by mohly narušovat váš normální život, předešla. V rámci oslav Mezinárodního dne menopauzy, který připadá na 18. října, vám dáme pár tipů na účinnou prevenci.

Ovládněte své libido

Mnoho žen věří, že s nástupem menopauzy ztratí zájem o sex. Přestože může mít nízká hladina estrogenu podíl na snížení libida a sexuálním nepohodlí, jedná se o problém, s nímž lze účinně bojovat. Stačí se zaměřit sama na sebe – dát prostor předehře, komunikovat s partnerem a nebát se používat lubrikační gely, které pomohou při suchosti poševních sliznic. Pro ženy v přechodu je navíc sex velmi přínosný! Prokrvením těla se zbavíte mnoha nepříjemných bolestí, a především vyplavíte hormony štěstí, které zaženou každou špatnou náladu.

Nepřestávejte se hýbat

Pohyb je v menopauze velmi žádoucí, a to nejen pro odstranění nežádoucích příznaků klimakteria, ale také kvůli prevenci srdečních onemocnění a osteoporózy. Vyzkoušet můžete třeba jógová cvičení, která jsou pro období menopauzy navržena tak, aby se co nejvíce zaměřila na zvýšení oběhu v pánevní oblasti a povzbuzení povědomí o měnících se stavech energie a teploty. Samostatnou kapitolou je hormonální jóga, která úspěšně odbourá stres, a navíc aktivuje tvorbu hormonů zvyšujících činnost vaječníků i štítné žlázy.

Vylepšete svůj jídelníček

Změna stravy je opravdu tím nejlepším, co můžete pro své měnící se tělo udělat, existují totiž konkrétní potraviny, které umí hotové zázraky! Kvůli riziku osteoporózy, jež může vzniknout následkem nedostatku vápníku, je dobré zařadit větší množství mléčných výrobků a rybího masa, které obsahuje důležitý vitamín D, díky němuž se vápník do vašeho těla náležitě absorbuje. Nepodceňujte ani příjem vlákniny a jezte dostatek ovoce a zeleniny, které vám navíc dodá potřebnou energii. V neposlední řadě můžete nepříjemné příznaky menopauzy zahnat bylinkami s obsahem fytoestrogenů. Doplňky stravy s obsahem ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované, jako je například preparát GS Merilin Harmony, prokazatelně snižují návaly horka, pocení i psychické obtíže spojené s klimakteriem.

Autor: GREEN - SWAN PHARMACEUTICALS CR

GS Merilin

  • 3měsíční kúra (90 tablet)
  • Orientační cena: 526 Kč
  • Dávkování: 1x denně jedna tableta
  • Účinné látky: Ploštičník hroznatý, třezalka tečkovaná, cimicifuga racemosa, vápník, vitamin D3
  • Efekt lze očekávat nejdříve po 4-6 týdnech užívání