Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Jak se udržovat v kondici? Relaxací, sportem a stravou s omega-3

25. srpna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Relaxace v kombinaci s aktivním pohybem je skvělý způsob, jak si udržovat fyzickou a duševní pohodu a upevňovat vlastní zdraví. Abychom byli v kondici, musíme myslet i na vhodné složení jídelníčku. Strava by kromě dostatečného obsahu základních živin měla být bohatá také na omega-3 mastné kyseliny.

Volný čas je nejen příležitost k lenošení, ale i k pohybu na čerstvém vzduchu. Každá fyzická aktivita pozitivně ovlivňuje metabolismus krevních tuků i funkci kardiovaskulárního systému. Kromě toho zpevňuje svalstvo a tvaruje postavu. Maximum ale vytěžíme ze sportu až ve chvíli, kdy jej propojíme s vyváženou stravou. Důležité je přitom hlídat si nejen příjem energie v jídle, ale také podíl vitamínů a živin.

Autor: Naturamed

Nepostradatelné pro zdraví organismu jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny. Výzkumy dokazují, že jejich pravidelná konzumace snižuje riziko srdečních chorob i cévních onemocnění a pomáhá správné činnosti mozku. Omega-3 také přispívá k tvorbě kostní hmoty, takže pomáhá udržovat silné kosti a vyživuje svaly. Jedním z nejbohatších zdrojů omega-3 mastných kyselin jsou tučné mořské ryby. Odborníci doporučují dát si tučnou rybu alespoň třikrát týdně.

Vliv stravy na fyzickou i duševní kondici bere v potaz také herečka Simona Stašová: „Vzhledem k tomu, kolik sním denně ovoce a zeleniny, by ze mě mohl být vegetarián, říkás úsměvem. Herečka myslí na to, aby měla pravidelný příjem omega-3. „Moc ráda si taky dopřeju rybí maso. A denně sním dvě tobolky z tuku norského lososa, které jsou skvělé na srdce, mozek a silné kosti.“

Autor: Naturamed

Pokud se vám nedaří dostat na talíř rybí maso dostatečně často, jsou právě doplňky stravy tou správnou volbou. Musíte však pečlivě vybírat. Mezi nejpopulárnější patří OmegaMarine Forte+ z čerstvého oleje norského lososa. K pokrytí doporučené denní dávky omega-3 mastných kyselin stačí sníst dvě kapsle denně.

Více hledejte na www.naturamed.cz