Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Máte doma nepozorného školáka? Podpořte vývoj jeho mozku!

18. května 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Když jde o naše děti, staráme se především o to, aby byly zdravé a dobře rostly. Často přitom zapomínáme, že kromě správného fyzického vývoje dítěte hraje důležitou roli i vývoj mentální. Jeho základem je zdravý mozek. Podporovat mozkovou činnost našich dětí lze například tím, že jim budeme dávat stravu s dostatkem omega-3 mastných kyselin.

Zejména ve škole jsou mozkové buňky dětí neustále aktivní. Školáci hodně přemýšlí, cvičí paměť, objevují spoustu nových poznatků a hledají mezi nimi souvislosti. Jejich zaměstnaný mozek proto vyžaduje pravidelný přísun nezbytných živin, z nichž může čerpat potřebnou energii. Pokud se mu jí nedostává, děti se špatně soustředí, jsou nepozorné a hůře se učí.

Významnou součást mozku tvoří omega-3 mastné kyseliny. „Pro fungování mozku jsou omega-3 mastné kyseliny nepostradatelné a nenahraditelné. Pozitivně ovlivňují soustředění, napomáhají pohotovějšímu vyjadřování a posilují schopnost pochopit přijímané informace,“ říká nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová. Lidské tělo si však tyto látky nedokáže samo vytvořit. Dětem bychom je tedy měli pravidelně dodávat prostřednictvím pestré stravy.

Autor: Naturamed Pharmaceuticals

Nejbohatší na omega-3 mastné kyseliny jsou tučné mořské ryby – losos, tuňák (nikoli z konzervy) či makrela. Podle odborníků by se mořské ryby měly v jídelníčku našich dětí objevovat alespoň dvakrát týdně. Říkáte si, že něco takového je obtížné zařídit? Naši rodiče a prarodiče řešili nedostatek ryb ve stravě tím, že nám podávali rybí tuk ze lžičky. Jeho nepříjemnou chuť možná ještě máte v živé paměti.

Naštěstí dnes existuje daleko elegantnější způsob, jak dětem zajistit dostatečné množství omega-3 mastných kyselin. Ideální formou je doplněk stravy pro děti OmegaMarine Junior. Jedná se o kapsle obsahující kvalitní tuk z lososů odchycených v norských vodách. Kapsle mají hravý tvar rybičky, dobře se žvýkají a jsou ochucené, takže si je děti snadno oblíbí.

Autor: Naturamed Pharmaceuticals

Potřebnou dávku omega-3 mastných kyselin zajistí dětem dvě želatinové kapsle denně.  Dlouhodobým užíváním OmegaMarine Junior přispějete k tomu, aby se mozek vašich dětí správně vyvíjel a bez problému fungoval po celý jejich život.

Více informací o doplňku stravy OmegaMarine Junior získáte na webu www.naturamed.cz.