Jak velký by měl hrnec být?
Možná si řeknete: zbytečná otázka… Ale ne každý ví, že by se tlakové hrnce při používání neměly plnit až po okraj. Litráž hrnce je vhodné uzpůsobit pokrmům, které vaříte, a také je třeba se řídit počtem osob v domácnosti.
Jaký materiál je vhodný?
Většina z nás si pamatuje staré hliníkové a neustále syčící papiňáky, které používaly zejména naše babičky. Na tlakový hrnec už málokdy narazíte. Nové technologie totiž propagují ušlechtilou ocel a také ocel s příměsí jiných kovů. Navíc kvalitní materiál velice usnadní i mytí hrnce.
Na co ještě dávat pozor?
Další faktory, které byste měli při výběru kontrolovat, jsou například přiložený návod k obsluze v jazyce, kterému rozumíte, a také dostatečná záruční lhůta. Není na škodu zjistit, jestli se k vámi vybranému hrnci dají dokoupit náhradní díly pro případ, že by se porouchal.
Stále váháte, zda hrnec pořídit?
Pokud máte z Papinova hrnce stále respekt, je dobré se zaměřit na systém pojistek. Například moderní hrnce Aston jsou velice bezpečné. Dokud je hrnec pod tlakem, prostě ho neotevřete. Navíc jeho poklice má velmi snadné ovládání tlačítky OPEN/CLOSE, díky kterým vždy poznáte, jestli je víko správně zavřené. Na poklici dále naleznete bezpečnostní ventil, který vám sám ukáže, zda je hrnec připraven na otevření, a také multipolohový parní ventil, který umožňuje nastavení tlaku podle jídla, které vaříte. Další výhodou tlakových hrnců Aston Smart je zesílené sendvičové dno, které zabraňuje spálení pokrmů.
Recepty a více informací naleznete na webu Aston Cooking!