Nebojte se papiňáku
Tlakové hrnce dokáží zkrátit dobu vaření až o 70% a tím tak snížit vaše náklady za elektřinu či plyn. I přesto spousta z vás váhá, zda tlakový hrnec vůbec pořídit. Díky propracovanému systému pojistek se již nemusíte bát, že vám hrnec při vaření bouchne!
Jaký hrnec vybrat?
V sortimentu nádobí Aston může vybírat z několika litráží. Tlakové hrnce jsou k dostání buď v nerezovém provedení či s keramickým povrchem. Zvolte si hrnec, který bude odpovídat vašim potřebám i vašemu vkusu.
Vyzkoušejte recept na hovězí maso s paprikovou omáčkou! Za hodinku máte hotovo!
Budete potřebovat:
600 g předního hovězího (krk nebo kližka)
sůl
celý černý pepř
2 cibule
4 lžíce oleje
6 snítek tymiánu
4 lístky bobkového listu
50 g hladké mouky
3 červené papriky
1 žlutá paprika
4 jarní cibulky
200 ml smetany ke šlehání
Postup
1. Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky a ze všech osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli do světle hněda. Pak přidáme maso, osmahneme ho a zalijeme půl litrem vody. Přidáme polovinu tymiánu a bobkový list. Přiklopíme poklicí, uzavřeme a dusíme.
3. Po 30 minutách vaření hrnec otevřeme a zkusíme maso, zda je měkké. Pokud ano, maso vyjmeme a šťávu vyrestujeme na tuk. Výpek zaprášíme moukou, dobře promícháme, zalijeme opět půl litrem vody a přivedeme k varu.
4. Omyté papriky s jarními cibulkami nakrájíme nadrobno. Přidáme je do omáčky a vše pozvolna vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme smetanu. Maso dáme prohřát do omáčky a při podávání ozdobíme zbylým tymiánem.
Doba přípravy: 60 minut. 1 porce asi 2315 kJ/553 kcal.
Využijte narozeninové akce nádobí Aston, připravte se na Vánoce již nyní a ušetřete. Navíc dostanete tlakový hrnec dokonce v dárkovém balení!