Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ovoce místo léků! Třešně zastaví rakovinu, jahody srovnají tlak

  • Ovoce je bohaté na různé důležité látky, které nám mohou pomoci předejít různým nemocem
    18. června 2014 | 10:00

    Už vás nebaví studovat příbalové letáky všech léků na bolest hlavy nebo na podporu hubnutí a potřebovali byste je nahradit něčím, co je bez následků? Stačí úplně jednoduše vyběhnout na zahradu nebo na trh, do obchodu a nakoupit si ovoce, a že je právě sezóna! Tak neváhejte, a zkuste přírodní medicínu, která ještě navíc chutná skvěle.

  • Třešně


    Tohle rudé ovoce, ač není nijak velké vzrůstem, je nacpané všemi možnými skvělými bonusy, které vám pomohou, udržet tělo v kondici. Základní živiny v třešních jsou skvělé na záněty, infekce a dokonce na rakovinu. Obsahují v sobě látky, které, jak vědci podložili svými výzkumy, dokážou zastavit růst a rozšiřování se nádorů a neničí potom ostatní zdravé buňky. Pokud je budete jíst pravidelně, zaručíte si zdraví vašich střev a srdce.
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM


  • Kiwi


    Kiwi jsou bohatá na vitamín C, vlákninu a draslík, což ho řadí mezi super jídla, která by se měla jíst každý den. Toto ovoce obsahuje také skvělý mix minerálů a dalších vitamínů, které chrání vaše tělo před chorobami dýchacího ústrojí, rakovině, mrtvičce a nemocemi srdce. Kiwi je taky známo svými účinky na ředění krve, takže pokud máte problémy s krevním tlakem nebo hladinou cholesterolu, rozhodně sáhněte po kiwi.
    Autor: profimedia.cz

  • Jahody


    Všechno ovoce, které má tmavou barvu, mívá vliv na zdraví krevního oběhu a jahody se tam rozhodně řadí. Experti tvrdí, že tohle výborné, slaďoučké ovoce, vám pomůže s krevním tlakem a má zdravotní efekt také na cévní stěny. Extraktem z listů jahod si zvýšíte průtok krve v koronární tepně. Abychom dostali co nejlepší efekt, musí se jahody jíst pravidelně a to každý den alespoň osm jahůdek. To by mělo stačit na to, aby váš organismus uchránili před riziky rakoviny prsu, děložního čípku nebo žaludku.
    Autor: Shutterstock.com


  • Brusinky


    Brusinky obsahují fenolové kyseliny a flavonidy, které podporují imunitní systém a pomáhají bojovat proti volným radikálům tím, že je neutralizují. Také brusinky jsou pomocníky proti rakovině, především prostaty, střeva a úst. Je také vědecky dokázáno, že chrání před plísněmi a infekcemi.
    Autor: profimedia.cz


  • Vodní meloun


    V letních měsících tolik populární meloun má také skvělé účinky na krevní oběh, díky aminokyselinám, které obsahuje, dokáže pomáhat rozšiřovat žíly, takže působí jako prevence proti mrtvici nebo srdeční příhodě. Obsahuje také antioxidanty, které dokážou neutralizovat volné radikály, a tudíž vám nemohou páchat v těle neplechu.
    Autor: profimedia.cz


  • Bezinky


    Jsou v podstatě dobré úplně na všechno, především co se dýchacího systému týče. Po staletí se už používá jako lék na chřipku, kašel, ucpaný nos a nastuzení. Můžete také počítat s antioxidačním efektem a je přírodním diuretikem, pomáhá při dietách. Když použijete bezinky společně s moukou a budete si s tím pravidelně večer mýt obličej, tak nejen, že ho budete mít krásně čistý, ale ještě má omlazovací účinek.
    Autor: Profimedia.cz




Klíčová slova:  ovoce, léky, zdraví, účinky
Diskuse ke článku
.