Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Umělé řasy jí zničily život: Zachránila jí unikátní operace

Caroline Medcalf je nyní majitelkou nových řas, které získala díky unikátní transplantaci.
5. září 2013 | 12:30

Caroline Medcalf (42) si deset let nechávala zahušťovat své řasy umělými, touha po kráse jí ale stála opravdu hodně.

„Vypadala jsem jako žába, když mi vypadaly všechny řasy,“ vypráví dvaačtyřicetiletá finanční ředitelka Caroline, která si deset let nechávala nalepovat syntetické řasy. Závislost na dokonalém vzhledu se jí ale nevyplatila, kosmetické zákroky jí totiž trvale poškodily řasy, které jí následně vypadaly.

Caroline Medcalf se stala mnohaletá zkrášlovací procedúra osudovou.
Autor: Profimedia.cz
Zoufalství a holá víčka

Finanční ředitelce Caroline zbyly oči pro pláč, a to doslova. Na pravém horním víčku jí zbyly jen tři řasy, na tom levém jich zůstalo devatenáct. Holá víčka ale nebyla jen estetickým problémem, do nechráněných očí dostala Caroline brzy silnou infekci a její léčba jí zbavila i těch posledních málo řas. Aby zabránila dalším zdravotním komplikacím, začala si na víčka lepit opět umělé řasy a snažila se najít pro sebe pomoc.

Caroline Medcalf se stala mnohaletá zkrášlovací procedúra osudovou.
Autor: Profimedia.cz
Inovativní operace

Nakonec měla štěstí. Do Velké Británie přivezl inovativní metodu transplantace vlastních vlasů místo řas, doktor Asim Shahmalak, který je odborníkem na transplantaci.Caroline Medcalf se stala první britskou pacientkou a za zázračnou metodu zaplatila v přepočtu více jak 122 tisíc korun. Během 3 hodinové operace jí byl odstraněn pás vlasů ze zadní části hlavy a jednotlivé vlasové folikuly jí byly implantovány do očních víček. „Jsem ráda, že jsem tuto operaci mohla podstoupit. Bude trvat ještě nejméně půl roku, než se jednotlivé řasy pořádně uchytí a budou vypadat přirozeně, ale už teď se cítím skvěle, jediné co musím, je každých pár týdnů si „řasy“ zkrátit,“ říká o svých nových řasách.

Pro krásu si ničíme zdraví

Doktor Shahmalak, který Caroline provedl operaci řekl: „Spousta žen si trvale poškozuje řasy tím, že si na ně nechávají stále dokola nalepovat syntetické řasy. Umělé řasy jsou pro ty přírodní příliš těžké, snižují jejich výživu i kvalitu a lepidlo, kterým jsou přilepeny ucpává a blokuje vlasové váčky. Dlouhodobé používání může způsobit oslabení, nadměrné nebo dokonce úplné a nenávratné vypadání řas.“