Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Redukujte svoje vrásky – jednoduše a bez botoxu

  • Minimalizujte tvorbu vrásek
    5. září 2013 | 06:00

    Nenáviděné, stále přítomné a neskutečně rychle se množící. Taková privilegia mají vrásky u žen po celém světě. Možná už jste vyzkoušela řadu kosmetických přípravků a možná neměly ani zdaleka ten účinek, jaký slibovaly. Co když ale zapomínáte na to nejdůležitější?

  • Pijte a spěte


    Dobrá balená voda není chemicky upravovaná
    Autor: profimedia.cz
    Kouříte? Pijete míň než 3 litry vody denně? Vycházíte na sluníčko bez ochrany obličeje? Spíte málo? Nedivte se, že se vám na tváři objevují stále zřetelnější rýhy. Víme, že jste tyto rady četla už nejméně stokrát, ale bez jejich dodržování to zkrátka nepůjde.
  • Zajděte si na oční


    Brýle, límeček, hladký culík - a máte to v kapse!
    Autor: Shutterstock
    Mhouříte oči na sluníčku, protože jste si zase zapomněla brýle doma, nebo se tak snažíte zaostřit na číslo přijíždějícího autobusu? Nedělejte to! Přetěžujete tak své mimické svaly a systematicky prohlubujete vrásky v obličeji. Pokud potřebujete brýle, pořiďte si je. Rozhodně vás udělají víc sexy než vějířky kolem očí.
  • Čistěte si pleť, ale nepřehánějte to


    Mastná pleť trápí většinu žen hlavně v létě
    Autor: Shutterstock.com
    Vážně není jedno, když se po návratu z večírku neodmalujete, protože jste už šíleně unavená. Správné čištění od zbytků make-upu a jiných nečistot je základem zdravé pleti. Jenomže i zde platí, že všeho moc škodí. Nepoužívejte k mytí obličeje mýdlo, ani příliš mnoho přípravků obsahujících alkohol. Zbavila byste svoji pokožku přirozené hydratace, která zabraňuje právě tvorbě vrásek.
  • Seznamte se s vitamínem C


    Víte, že překyselení organismu může zkrátit váš život?
    Autor: Shutterstock
    Je to takový malý zázrak. Posiluje naši imunitu, chová se jako antioxidant a navíc podporuje tvorbu kolagenu, takže vaši pleť zpevňuje, rozjasňuje a posiluje její ochrannou bariéru. Popíjením pomerančového freshe zajistíte, že se vám letošní období rýmy vyhne obloukem. Na vrásky ale doporučujeme pleťový krém, který bude vitamín C obsahovat přímo. Ve složení jej najdete pod názvy kyselina askorbová, L-ascorbic nebo ascorbyl palmitate.
  • Vyměňte kávu za čokoládu


    Mýtus o tom, že čokoláda způsobuje akné a špatnou pleť, je jeden z nejznámějších.
    Autor: Shutterstock
    Zatímco káva vás dehydratuje, čokoláda vám kromě dobré nálady pomůže také v boji s vráskami. Přirozeně podporuje obnovu kožních buněk, obsahuje dva druhy antioxidantů a chrání pleť před vlivem UV. Samozřejmě máme ale na mysli tu s vysokým obsahem kakaa. Bílá čokoláda vám totiž vytvaruje spíš boky, než obličej.
  • Jezte ryby


    Připravte si sushi doma
    Autor: Shutterstock.com
    Ryby a speciálně ty mořské mají tolik blahodárných účinků, že by mohly směle konkurovat maně nebeské a nektaru z ambrózie. Druhy jako losos, tuňák nebo makrela jsou mimo jiné skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin a proteinů, které organismu pomáhají vyživovat pokožku a udržovat její mladistvý vzhled. Takže zamávejte vráskám nad tatarákem z lososa.
  • Spěte na zádech


    Jste na jaře svěží a veselí, nebo rozlámaní a nevyspalí?
    Autor: Shutterstock
    Víme, není to fér, ale spaní na břiše nebo na boku má za důsledek vznik nepatrných otlaků od povlečení, které bohužel po probuzení nemizí tak rychle, jak bychom si přáli. Spaní obličejem na polštáři je zodpovědné za vznik vrásek na tvářích a na bradě. Pokud máte pocit, že na těchto místech už žádné nové nepotřebujete, naučte se spát s obličejem otočeným k nebesům.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.