Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

8 věcí, které dokáže cibule s vaším zdravím i krásou

  • 19. února 2013 | 07:00

    O cibuli by se dalo říci, že dokáže vyléčit snad všechny neduhy, přidá na kráse a navíc působí jako afrodiziakum.

  • Lapač bakterií

    Cibule
    Autor: Profimedia.cz

    Čas od času je dobré pročistit vzduch od bakterií a virů, které jsme si domů nanosili. Ideálním, levným a rychlým pomocníkem se vám stane obyčejná cibule. Rozkrojte velkou cibuli na polovinu a položte ji na talířku do místnosti. Cibule během pár dní vyčistí prostor od choroboplodných bakterií, které do sebe doslova nasaje.  Tuto cibuli už za žádných okolností nekonzumujte.

  • Lék proti bolesti v krku


    Rýma a kašel
    Autor: profimedia.cz
    Už naši předkové používali cibuli k léčení bolesti v krku, kašli, angíně i rýmě. Díky vysokému obsahu allicinu, který má silné antibiotické účinky si hravě poradí, s jakoukoli infekcí. Nakrájejte cibuli na plátky, zasypejte práškovým cukrem a nechte hodinku odležet, aby pustila šťávu. Třikrát denně si pak dejte polévkovou lžíci této medicíny a uvidíte, jak se vám uleví.

  • Poradí si s gynekologickým problémem


    Menstruační bolesti
    Autor: Shutterstock
    Cibule si dokáže poradit s trichomoniázním výtokem, který je zelenožlutě zabarven. Stačí do cibulové šťávy namočit tampon, zavést a nechat působit. Dokáže si ale poradit i s menstruačními křečemi.

  • Srdce jako zvon


    Zdravé srdce
    Autor: profimedia.cz
    Silice a jiné látky, které jsou v cibuli obsaženy, dokáží posílit srdce a krevní oběh, zpevňují cévy a čistí krev.  Díky tomu je účinnou prevencí proti infarktu i vysokému cholesterolu. Navíc je i skvělým pomocníkem při snižování cukru v krvi, proto je ideální pro diabetiky.

  • Proti stresu


    Cibule
    Autor: profimedia.cz
    Cibule působí jako mírné sedativum na nervový systém, proto by vám mohla poci při nervovém vypětí a stresových situacích.

  • Posiluje kosti


    Cibule
    Autor: Profimedia.cz
    Podle výzkumu z roku 2009 se konzumace cibule podílí kladně na výstavbě kostí  a tím je i prevencí proti úrazům, jako je například fraktura kyčle.

  • Účinné afrodiziakum


    Skvělý sex
    Autor: profimedia.cz
    Látky obsažené v cibuli působí jako velké afrodiziakum, prokrvují pohlavní orgány a stimulují libido. Není však dobré konzumovat syrovou cibuli těsně před milostnou schůzkou, raději ji do pokrmů spařte, aby přišla o své typické aroma a látky, které by mohly způsobovat nadýmání.

  • Krásné vlasy


    Krásné vlasy
    Autor: http://styleandbeauty.cult2.net/2011/10/26/shampoos-and-conditioners-for-beautiful-hair/
    Babské rady jsou aktuální i v dnešní přetechnizované době. Proto pokud máte vlasy bez lesku, vypadávají vám nebo se příliš mastí, sáhněte po cibuli. Potřete vlasy po celé jejich délce šťávou z cibule a nechte přes noc působit. Ráno důkladně omyjte.
    Nebo si připravte odvar ze 3 menších na drobno pokrájených cibulí, které dejte do sklenice a zalijte pálenkou. Na několik dní dejte sklenici na teplé místo, aby se cibule vylouhovala. Přeceďte a přidejte odvar z řapíku. Vlasy pak v tomto odvaru každý den namáčejte a za několik týdnů začnou být pevné a lesklé.

Diskuse ke článku
.