Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nemůžete spát? Vyzkoušejte nový hit! Extra těžkou deku, váží devět kilo!

17. března 2018 | 06:00

Na trhu se objevila novinka, která by měla vyřešit vaše problémy s nespavostí. Internetové obchody začaly nabízet speciální deku zvanou Gravity Blanket, která váží devět kilogramů, a slibují, že díky ní budete spát každou noc jako miminko. 

Studie dokázaly, že nedostatek kvalitního spánku může ovlivnit naši koncentraci a často vede k problémům s pamětí během dne. Pokud se zkrátka pořádně nevyspíme, bývá pro nás další den utrpením, protože jsme unavení a naše soustředěnost je na bodu mrazu. Problémy se spánkem pak také často souvisí s úzkostí a depresemi. 

Všechny tyto problémy by měla vyřešit "gravitační deka", která oproti běžným půlkilovým váží devět kilo. Na trh s ní přišla skupinka nadšenců, která svůj nápad sdílela na stránce Kickstarter. Snažili se tak vybrat potřebné peníze, aby mohli svůj nápad zrealizovat. Ty se jim podařilo vybrat za krátkou dobu a Gravity Blanket se začala s úspěchem vyrábět. 

Tato speciální deka byla navržena tak, aby ve vás vyvolávala pocity, že jste během spánku neustále objímáni, máte pocit, že se pod ní nemůžete ani pohnout. To zvyšuje hladinu serotoninu a melatoninu, které se často nazývají hormony dobré nálady a štěstí a které zároveň podporují klidný spánek. 

Těžké deky přitom nejsou novinkou. Někteří terapeuti je používají už desítky let pro uklidnění lidí, ale také zvířat. Tento trend se šíří dál rychlostí blesku, a Gravity Blanket tak získává na oblibě. Cena se pohybuje okolo 280 dolarů.

Autor: Aneta Pařízková
Video se připravuje ...