Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pupínky na zádech nebo na čele? Víme, co je způsobuje a jak se jich zbavit!

  • Pupínků na obličeji se zbavíte podle toho, že zjistíte, co je jejich hlavním původcem.
    24. srpna 2015 | 06:00

    Vaše kůže je v podstatě takový billboard toho, co skrývá vaše tělo. Třeba takové pupínky. Nejsou jen tak něčím, nad čím byste měla mávnout rukou. Nevyskytují se jen tak náhodně, ale vypovídají o vašem zdraví a hygieně, někdy možná přehnané. 

  • Pupínky na bradě, čelisti a krku

    Za akné na bradě může menstruace.
    Autor: Shutterstock.com
    Hormonální změny. To je ten hlavní viník, který má na svědomí to, že se vám na spodní části obličeje dělají pupínky. Během vašeho cyklu kolísají hladiny hormonu testosteronu, který vám může ucpat póry, a způsobit tak pupínky. Jestli se tomu chcete vyhnout, pak zhruba týden před menstruací začněte používat séra proti akné, těmi si důkladně čistěte pleť. Podívejte se, zda vodička proti akné obsahuje benzoylperoxid nebo kyselinu salicylovou.
  • Pupínky na nose a čele

    Jste ve stresu? Pak se nedivte, že se vám dělá akné!
    Autor: Shutterstock.com
    Často se rozčilujete a jste ve stresu? Pak se není čemu divit, že je vaše T-zóna poseta pupínky. Protože v tu chvíli, kdy vystartujete jako čertík z krabičky, začne vaše tělo produkovat adrenalin, který spustí maz, což vede k tomu, že si i v dospělosti připadáte jako puberťák, kdykoliv se podíváte do zrcadla. Pokud víte, že jste prožila stresový den, pak si večer dopřejte pořádnou očistnou kúru a zaměřte se speciálně na tyto části obličeje.
  • Pupínky kolem vlasové linie

    Za pupínky kolem vlasové linie mohou i vlasové přípravky, které vám tam zasahují.
    Autor: Shutterstock.com
    Že si dáváte záležet na tom, abyste měla co nejdokonalejší vlasy, a tak používáte všechny možné vlasové přípravky? Možná právě proto se vám objevují pupínky kolem linie vlasů, ale jinde nikoliv. Zatímco vašim vlasům všechny tyto kúry dodají bujný objem, vaše póry ucpou, takže těmi krásnými kadeřemi se pak snažíte tyto nedokonalosti zamaskovat. Příště až si budete cokoliv nanášet na hlavu, dejte si pozor, aby to nepřesahovalo linii vašich vlasů. 
  • Pupínky na tvářích

    Za pupínky na tváři může i telefon, na kterým je spousta bakterií.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli se vám objevuje akné nejčastěji na tvářích, pak to může být znamení toho, že jste vášnivá telefonistka nebo že příliš nedbáte na hygienu rukou a často si saháte na obličej. Ostatně cokoliv, co se dotýká vašeho obličeje a nezáří to téměř až dezinfekční čistotou, vám může ucpat póry, případně to může přenést na tváře nečistoty a bakterie. Snažte se tedy používat antibakteriální ubrousky na svůj telefon a opravdu držet své ruce co nejdál od obličeje. Myslíme to vážně.
  • Pupínky kolem úst

    Pokud jíte často mastná jídla, mohou se objevit pupínky kolem úst.
    Autor: profimedia.cz
    V tomto případě se tvář stává odrazem toho, co jíte. Holdujete kyselým věcem, jako je citron, nebo jídlu s octem? Jeho zbytky, které se mohou dostat do okolí úst, můžou podráždit pokožku, a způsobit tak zánět. Mastná jídla, ať už jsou to brambůrky nebo hamburger, zase mohou ucpat póry. Takže otřít si pusu ubrouskem po jídle má mnohem hlubší význam než pouze to, abyste neměla pusu zamazanou.
  • Pupínky na prsou a zádech

    Na sport si vybírejte takové oblečení, které bude odvádět pot.
    Autor: Shutterstock.com
    Špatná podprsenka nebo tričko. Tak jednoduchá je odpověď na to, co může za to, že se vám na zádech nebo prsou objevují pupínky. Pro ně je totiž živnou půdou vlhko, a pokud nosíte na cvičení bavlněné oblečení, ve kterém se pot drží, mají pré. Proto noste při větší fyzické aktivitě takové kousky, které budou vlhkost odvádět. 
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...